Kuře s cizrnou a citronem

Hotové za 35–40 minut, 2 porce
Snadné

175 g nových brambor, rozpůlených
1 středně velká cibule, nakrájená na tenké plátky
2 plátky citronu
2 stroužky česneku, rozmačkané
1 čajová lžička kmínu
1 čajová lžička skořice

1 plechovka konzervované cizrny (slít a propláchnout)
450 ml kuřecího vývaru

2 velká kuřecí stehna, vykostěná, zbavená kůže a veškerého tuku, nakrájená na kostičky
hrst čerstvého nasekaného koriandru

1) Do hrnce dejte brambory, cibuli, citron a česnek. Přidejte mleté koření a lehce dosolte. Zamíchejte dohromady a přilijte vývar. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 12 minut nebo dokud brambory nezměknou.

2) Přidejte kuře a cizrnu, přiklopte hrnec a vařte na mírném ohni dalších 10–12 minut, dokud kuře není hotové. Ochutnejte, případně dochuťte a přidejte koriandr. Podávejte se zelenými fazolemi nebo brokolicí připravenou v páře.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24