Kapří hranolky

Ingredience:

  • 1 kg vykostěných kapřích filetů
  • šťáva z 1 citronu
  • koření na ryby (Knorr)
  • 5 stroužků česneku, rozdrcených
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • ½ lžičky chilli
  • hladká mouka na obalení
  • 1 lžička mleté papriky
  • olej na smažení (nejlepší je smažit ve fritéze)
  • sůl a pepř podle chuti

Příprava jídla

1. Připravte si rybu
Celé vykostěné kapří filety zakapejte citronovou šťávou a nechte asi pět minut odležet. Pak z nich nakrájejte proužky široké asi centimetr až centimetr a půl.

2. Marinujte
Ve 200 ml vody rozmíchejte koření na rybu, rozdrcený česnek, sůl, pepř, sójovou omáčku a chilli. Vložte rybí maso a dejte ho na čtyři až pět hodin marinovat.

3. Obalte a smažte
Rybí hranolky pak obalte v mouce smíchané s paprikou (dejte ji do pevnějšího igelitového sáčku, vložte maso, sáček uzavřete, nafoukněte a vše protřepte). Osmažte rybu na oleji.

Podávejte teplé, nejlépe jen se zeleninovým salátem. Vhodnou přílohou jsou i vařené brambory.

Jak dlouho?

  • Doba přípravy: 20 minut
  • Marinování: 4–5 hodin
  • Počet porcí: 4

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24