Ingredience:
- 1 kg vykostěných kapřích filetů
- šťáva z 1 citronu
- koření na ryby (Knorr)
- 5 stroužků česneku, rozdrcených
- 4 lžíce sójové omáčky
- ½ lžičky chilli
- hladká mouka na obalení
- 1 lžička mleté papriky
- olej na smažení (nejlepší je smažit ve fritéze)
- sůl a pepř podle chuti
Příprava jídla
1. Připravte si rybu
Celé vykostěné kapří filety zakapejte citronovou šťávou a nechte asi pět minut odležet. Pak z nich nakrájejte proužky široké asi centimetr až centimetr a půl.
2. Marinujte
Ve 200 ml vody rozmíchejte koření na rybu, rozdrcený česnek, sůl, pepř, sójovou omáčku a chilli. Vložte rybí maso a dejte ho na čtyři až pět hodin marinovat.
3. Obalte a smažte
Rybí hranolky pak obalte v mouce smíchané s paprikou (dejte ji do pevnějšího igelitového sáčku, vložte maso, sáček uzavřete, nafoukněte a vše protřepte). Osmažte rybu na oleji.
Podávejte teplé, nejlépe jen se zeleninovým salátem. Vhodnou přílohou jsou i vařené brambory.
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 20 minut
- Marinování: 4–5 hodin
- Počet porcí: 4