Apetit - Web, který chutná
http://www.apetitonline.cz
Malá ochutnávka z menu Apetitonline.cz:
Dadalova kuchařka pro všední den i svátek
http://dadala.hyperlinx.cz
Dadalova kuchařka vás ohromí svým rozsahem už při prvním otevření – a čím dál se budete proklikávat, tím víc. Seznam receptů i rad je totiž opravdu dlouhý. Můžete vyhledávat podle hlavních surovin či podle chodů a najdete zde snad opravdu vše. U všech předpisů je přitom pečlivě uveden zdroj – Dadalova kuchařka zahrnuje i některá jídla z oblíbených televizních pořadů, jako jsou Kuchař bez čepice Jamie Oliver, Vaření s Nigellou, nebo Floyd ve Středozemí. Vše doplňuje Dadalova sladká kuchařka, kuchařský lexikon nebo informace o národních kuchyních (anglická, arabská, čínská, francouzská, gruzínská, indická, švédská, židovská a izraelská a kuchařka jihovýchodní Asie).
Domov gurmetů:
www.labuznik.com
Velkou výhodou stránek www.labuznik.cz je (často živá) diskuse k jednotlivým receptům – společně s ostatními můžete probírat konkrétní jídla, své zkušenosti s jejich přípravou, vylepšování receptů nebo nahrazování surovin, případně se dotázat autorů na nějaké nejasnosti (což u složitějších receptů oceníte). Domov gurmetů vás ale překvapí i svou objemností – zahrnuje více než 15 000 receptů. Můžete v nich vyhledávat podle surovin, názvů, autorů, případně po registraci sami recepty zadávat. Labužník také nabízí popisy jednotlivých surovin (například sekce sýry obsahuje okolo 150 druhů), nechybí ale ani předpisy pro alergiky, bezlepkovou dietu nebo historické recepty…
Dobré jedlo: varíš, varím, varíme
www.dobre-jedlo.sk/
Seznam receptů není příliš dlouhý, ty ale na druhou stranu potěší svým podrobným zpracováním – celý postup je podrobně popsán a v jednotlivých krocích také vyfotografován. Nic se vám tak nebude zdát složité nebo nesrozumitelné. U vtipně psaného blogu Mira Veselého nechybí ani fórum, kde můžete sdílet (nejen) své zkušenosti z vaření.
Ranec receptů na
www.manana.cz
I na stránkách cestovatelů můžete nalézt zajímavé recepty – dokladem je sekce Ranec kuchyní na stránkách www.manana.cz, které se věnují Mexiku a Guatemale. Nejde jen o malou jihoamerickou ochutnávku, receptů tady je 421. Dozvíte se tu ale i informace o jihoamerické kuchyni, základních surovinách a postupech (například jak péct papriky), stejně jako informace o zvyklostech stolování, specialitách apod. Vybírat si můžete z abecedního seznamu receptů nebo vyhledávat podle názvu jídla či suroviny.
http://www.apetitonline.cz
Malá ochutnávka z menu Apetitonline.cz:
- Recepty si můžete vyhledat podle klíčových slov.
- Vyberete si jídlo očima – je tu pro vás spousta fotografií.
- Vyzkoušíte skvělé recepty sezony.
- Osvojíte si šikovné profitriky–najdete je v rubrice mistrů kuchařů Vaříme s…
- Podělíte se o své recepty s ostatními.
- Vytvoříte si vlastní kuchařku – s rubrikou Moje recepty vám to půjde snadno a rychle.
- Tipy na dobroty, které si můžete dopřát, ať už jste vegetarián, alergik nebo držíte dietu.
Dadalova kuchařka pro všední den i svátek
http://dadala.hyperlinx.cz
Dadalova kuchařka vás ohromí svým rozsahem už při prvním otevření – a čím dál se budete proklikávat, tím víc. Seznam receptů i rad je totiž opravdu dlouhý. Můžete vyhledávat podle hlavních surovin či podle chodů a najdete zde snad opravdu vše. U všech předpisů je přitom pečlivě uveden zdroj – Dadalova kuchařka zahrnuje i některá jídla z oblíbených televizních pořadů, jako jsou Kuchař bez čepice Jamie Oliver, Vaření s Nigellou, nebo Floyd ve Středozemí. Vše doplňuje Dadalova sladká kuchařka, kuchařský lexikon nebo informace o národních kuchyních (anglická, arabská, čínská, francouzská, gruzínská, indická, švédská, židovská a izraelská a kuchařka jihovýchodní Asie).
Domov gurmetů:
www.labuznik.com
Velkou výhodou stránek www.labuznik.cz je (často živá) diskuse k jednotlivým receptům – společně s ostatními můžete probírat konkrétní jídla, své zkušenosti s jejich přípravou, vylepšování receptů nebo nahrazování surovin, případně se dotázat autorů na nějaké nejasnosti (což u složitějších receptů oceníte). Domov gurmetů vás ale překvapí i svou objemností – zahrnuje více než 15 000 receptů. Můžete v nich vyhledávat podle surovin, názvů, autorů, případně po registraci sami recepty zadávat. Labužník také nabízí popisy jednotlivých surovin (například sekce sýry obsahuje okolo 150 druhů), nechybí ale ani předpisy pro alergiky, bezlepkovou dietu nebo historické recepty…
Dobré jedlo: varíš, varím, varíme
www.dobre-jedlo.sk/
Seznam receptů není příliš dlouhý, ty ale na druhou stranu potěší svým podrobným zpracováním – celý postup je podrobně popsán a v jednotlivých krocích také vyfotografován. Nic se vám tak nebude zdát složité nebo nesrozumitelné. U vtipně psaného blogu Mira Veselého nechybí ani fórum, kde můžete sdílet (nejen) své zkušenosti z vaření.
Ranec receptů na
www.manana.cz
I na stránkách cestovatelů můžete nalézt zajímavé recepty – dokladem je sekce Ranec kuchyní na stránkách www.manana.cz, které se věnují Mexiku a Guatemale. Nejde jen o malou jihoamerickou ochutnávku, receptů tady je 421. Dozvíte se tu ale i informace o jihoamerické kuchyni, základních surovinách a postupech (například jak péct papriky), stejně jako informace o zvyklostech stolování, specialitách apod. Vybírat si můžete z abecedního seznamu receptů nebo vyhledávat podle názvu jídla či suroviny.