Pro 4 osoby
2 šálky těsta tempura: Ušlehejte 2 žloutky s 350 ml ledové vody, 1 lžící kukuřičné mouky a 175 g mouky s kypřicím práškem a smíchejte dřevěnými hůlkami, takže směs nebude zcela hladká.
300 ml ledové vody
1 ledový salát
3 lžíce majonézy
2 lžíce sladké chilli omáčky
mořská sůl a čerstvě umletý černý pepř
šťáva a kůra z 1 citronu
12 velkých tygřích krevet, oloupaných a zbavených střívek
olej na smažení
hrstka koriandru na ozdobení
1. Smíchejte těsto se studenou vodou, míchejte jen několik vteřin, tajemství dobré tempury je nepromíchávat příliš dlouho.
2. Vyřízněte z ledového salátu košťál. Odstraňte vnější vrstvy, až se dostanete ke křupavějším vnitřním lístkům. Oddělte opatrně 4 z nich, abyste z nich utvořili šálky, ponořte je do vody a pořádně osušte.
3. Smíchejte majonézu s chilli omáčkou, citronovou šťávou a kůrou.
4. Rozpalte kastrol s dostatečným množstvím oleje. Vhoďte do něho kostku chleba, a když začne syčet, můžete smažit. Vložte krevety do těsta a po čtyřech je smažte asi minutu v horkém oleji a lžící vyjměte na kuchyňský papír. Když budou všechny krevety osmažené, vsypte je do mísy s chilli majonézou, vložte 3 krevety do každého šálku z hlávkového salátu, posypte koriandrem a servírujte.