Jak na guacamole?

Počet porcí: 4
Ingredience:
    •    4 zralá avokáda
    •    2 rajčata
    •    1 cibule
    •    3 čerstvé zelené chilli papričky
    •    2 stroužky česneku
    •    50 g čerstvé natě koriandru
    •    mořská sůl a citronová šťáva podle chuti
    •    sáček solených totopos (kukuřičné tortillové lupínky)
    •   
Příprava:
1. Avokáda rozpulte a vyjměte pecku. Oloupejte je a dejte do mísy. Rozmačkejte je vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.

2. Rajčata nakrájejte na kostičky, cibuli a česnek nadrobno, z chilli papriček odstraňte semena a nasekejte je najemno a koriandr rozsekejte nahrubo. Vše přidejte k avokádu.

3. Pokapejte citronem, osolte a dobře promíchejte. Ihned podávejte s tortillovými lupínky na nabírání.

Další recepty najdete na www.apetitonline.cz


Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24