Jak na bílý chřest

Další inspirace pro ty z vás, co si vaření chřestu ještě úplně neosvojili. Je velmi lahodný, není potřeba příliš dalších chutí, stačí kousek másla, špetka soli a parmazánu.
 
Ingredience:
(předkrm pro 4 osoby)
2 balení bílého chřestu
1 lžíce másla
30 g parmazánu
mořská sůl
 
Postup:
Chřest omyjte a oloupejte slupku, hlavně ve spodní části, kde bývá stonek tužší, dřevnatý konec stonku odřízněte. Dejte do hrnce s trochou vody a vařte nebo pařte doměkka. Opravdu stačí trochu vody a zaklopit poklicí, nebo použijte parní hrnec, tím zachováte v zelenině nejvíce vitaminů.
Hotový, měkký, ještě horký chřest naservírujte na talíř s hoblinkami másla, posolte mořskou solí, posypte parmazánem a můžete podávat s kouskem bagety.

Kdo je Markéta Šimrová?
S ELLE začínala jako vizážistka. Ačkoli se sama nerada líčí, pracovala téměř se všemi celebritami a modelkami. Její cit pro malování, líčení a výtvarné umění vůbec můžete posoudit nejen v módních časopisech, ale i na fotografiích k blogu o vaření.
Možná si myslíte, že líčit je práce snů, ale Markétu to odjakživa táhlo do kuchyně. Ráda vařila i v dobách, kdy to nebylo tak in, a tak není divu, že začala o vaření i blogovat. Její kuchyně je nezaměnitelná – je to kosmopolitní kombinace všeho dobrého a zdravého. Jak sama říká, miluje restaurace v New Yorku, a protože tady jí newyorské spojení chutí chybělo, snaží se jej napodobit sama. Markétin blog nás moc baví, proto se s ní na ELLE.cz budete potkávat pravidelně.
Blog Markéty najdete na http://kitchenettecz.tumblr.com/

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24