Jak na bagetu

Francouzská bageta s lanýžovou majonézou,
okurkou, polníčkem a rychle opečeným tuňákem

  • 4 malé nebo dvě velké bagety
  • 300 g čerstvého tuňáka, sůl
  • drcený barevný pepř
  • 30 ml olivového oleje, 60 g majonézy
  • 5 g lanýžové pasty s houbami (tartufo e funghi)
  • 100 g salátové okurky, 20 g polníčku
Tuňáka nakrájíme na plátky, osolíme je, okořeníme drceným pepřem a rychle opečeme na oleji ze všech stran – aby se tuňák jenom ,zabarvil‘, ale uvnitř zůstal syrový. Dáme zchladit do lednice. Majonézu smícháme s lanýžovou pastou, čímž z ní uděláme lanýžovou majonézu. Podle potřeby dochutíme solí a okořeníme bílým pepřem.

Bagetu podélně rozkrojíme, potřeme lanýžovou majonézou, na ni dáme plátky okurek, plátky rychle opečeného tuňáka a navrch polníček. Vše přiklopíme horní částí bagety.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24