Italská melounová polévka s parmskou šunkou

Jak na to?

Ingredience:

  • 1 oranžový cukrový meloun, asi 1,5kg, oloupaný
  • šťáva z 1 pomeranče a ze ¼ citronu
  • ½ lžičky mořské soli
  • ½ lžičky nahrubo nadrceného pepře, nejlépe růžového
  • špetka cukru (nebo podle chuti)
  • 4 velké plátky parmské šunky, část nakrájejte

Jak dlouho a pro kolik?

  • Doba přípravy: 20–30 minut
  • Počet porcí: 4

Příprava jídla

  1. Meloun nakrájejte a dužinu rozmixujte. Promíchejte se šťávou z citrusů. Lehce osolte a opepřete, případně dochuťte špetkou cukru – je-li meloun dokonale zralý, nebude to třeba.
  2. Vmíchejte pokrájenou šunku a rozdělte do čtyř misek. Navrch rozložte plátky šunky a poprašte trochou čerstvě mletého pepře.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24