Italská hostina, díl 2.
Zlaté příbory, luxusní talíře a na nich jídla, která každého nadchnou svou jednoduchostí i dokonalými harmoniemi chutí. Rozmazlete se italskou kuchyní i uměním užívat si života.
SVITKY Z CARPACCIA S RUKOLOU A FENYKLEM
Pro 4 osoby, příprava 15 minut
2 fenyklové hlízy, 75 ml olivového oleje, 100 g rukoly, 1 polévková lžíce citronové šťávy, 200 g carpaccia z hovězí svíčkové, 4 sardelky, nakrájené na tenké proužky, 30 g sýra pecorino (ovčí sýr, k dostání v prodejnách italských potravin či v supermarketech)
Fenykl pokrájejte na plátky, potřete je polovinou oleje a ogrilujte z obou stran, až pěkně zhnědnou. Pokapejte rukolu citronovou šťávou a lžící oleje. Položte na každý plátek carpaccia trochu rukoly a plátky sviňte. Rozdělte fenykl na 4 talíře, položte na něj sardelku a svitek z carpaccia a nastrouhejte tenké plátky pecorina. Posypte pepřem a pokapejte zbytkem oleje.