Glazovaná mrkev s javorovým sirupem a hořčicí

Doba přípravy: 15–20 minut
Počet porcí: 10
Jednoduché, vegetariánské

1,3 kg mrkve
Na glazuru:
50 g másla
1 lžíce javorového sirupu
1 zarovnaná lžička hrubozrnné hořčice

1 Mrkev oškrábejte a nakrájejte na hranolky. (Můžete si je připravit 24 hodin předem a uchovávat je v plastovém sáčku v lednici.) Vsypte je do hrnce, zalijte vroucí vodou, až budou ponořené, přiveďte zpátky k varu, zakryjte a vařte 4–5 minut, dokud nejsou tak akorát měkké.

2 Mezitím dejte do kastrůlku máslo a javorový sirup. Zahřívejte, dokud se máslo nerozpustí, a vmíchejte hořčici. Stáhněte ze sporáku. Mrkev slijte a vsypte do nahřáté servírovací mísy.

3 Přelijte je teplým máslem se sirupem a hořčicí. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24