Energii dobíjející čokoládovo-mandlový dort

Čokoládovo-mandlový dort je škoda servírovat jako dezert, jako tečku na závěr večeře. Můžete ho klidně pasovat na hlavní chod. Alespoň pro jednou. Báječně chutná a opravdu zasytí.

Ingredience (pro 4–6 osob):
250 g kvalitní tmavé čokolády (70% podíl kakaa)
250 g másla
6 vajec
125 g cukru
50 g rozemletých mandlí

Příprava:
Rozehřejte troubu na 190 stupňů. Čokoládu a máslo rozpusťte ve vodní lázni, důkladně promíchejte. Smíchejte žloutky s cukrem a směs promíchejte s čokoládou. Přidejte i mandle.
Z bílků připravte sníh a vetřete ho do směsi, kterou pak nalijete do máslem vytřené formy. V troubě pečte 35 minut. Dort by měl být uprostřed hezky vláčný. Nechte vychladnout a podávejte samotný nebo se zmrzlinou.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24