Dali jste si na Nový rok předsevzetí, že budete jíst zdravě? Rozhodně vyzkoušejte naši jednoduchou kaši vyrobenou ze surovin odpovídajících tomuto ročnímu období. Maliny a borůvky by asi na fotce vypadaly lépe, ale správně byste je v zimě měli konzumovat maximálně sušené. Kaše je ideálním ranním jídlem. Je vydatná, zasytí a dodá tělu spoustu energie a živin, které mu vydrží až do oběda. Je lehce stravitelná a v ranních mrazech navíc organismus ocení, že je kaše teplá.
Ingredience pro 2 osoby:
1 hrnek jáhel
2 hrnky mandlového mléka
1 jablko
1 hruška
hrst brusinek
semínka
ořechy
javorový sirup
Postup:
Jáhly properte a pak 2x spařte vroucí vodou. Nasypte jáhly do mandlového mléka se špetkou soli a na mírném plameni pomalu vařte asi 30 minut - do změknutí (můžete si je takto připravit i večer a ráno už jen dodělat kaši). Jablko a hrušku nastrouhejte nahrubo, dejte do rozehřátého kastrůlku, podlijte trochou mandlového mléka a 2 minuty povařte. Pak vmíchejte jáhly a spařené brusinky. Dejte do misek a ozdobte ořechy, semínky apod. Můžete dosladit javorovým sirupem – dle chuti.
Připravte si suroviny
Jáhly properte a 2x spařte vroucí vodou. Poté jáhly na mírném plameni pomalu vařte asi 30 minut společně s mandlovým mlékem a špetkou soli.
Jablko a hrušku nastrouhejte nahrubo, dejte do rozehřátého kastrůlku, podlijte trochou mandlového mléka a 2 minuty povařte.
Pak vmíchejte jáhly a spařené brusinky. Dejte do misek a ozdobte ořechy, semínky a tak dále.
Voilá, máte hotovo. Dobrou chuť!
Text, foto, recept a příprava Barbora Mosorjáková, více o Báře najdete na jejím facebooku www.facebook.com/Crea-m nebo na Instagramu @mosorjakovab