ELLE Menu: Zimní jáhlová kaše

Dali jste si na Nový rok předsevzetí, že budete jíst zdravě? Rozhodně vyzkoušejte naši jednoduchou kaši vyrobenou ze surovin odpovídajících tomuto ročnímu období. Maliny a borůvky by asi na fotce vypadaly lépe, ale správně byste je v zimě měli konzumovat maximálně sušené. Kaše je ideálním ranním jídlem. Je vydatná, zasytí a dodá tělu spoustu energie a živin, které mu vydrží až do oběda. Je lehce stravitelná a v ranních mrazech navíc organismus ocení, že je kaše teplá. 

Ingredience pro 2 osoby:

1 hrnek jáhel
2 hrnky mandlového mléka
1 jablko
1 hruška
hrst brusinek
semínka
ořechy
javorový sirup

Postup:

Jáhly properte a pak 2x spařte vroucí vodou. Nasypte jáhly do mandlového mléka se špetkou soli a na mírném plameni pomalu vařte asi 30 minut - do změknutí (můžete si je takto připravit i večer a ráno už jen dodělat kaši). Jablko a hrušku nastrouhejte nahrubo, dejte do rozehřátého kastrůlku, podlijte trochou mandlového mléka a 2 minuty povařte. Pak vmíchejte jáhly a spařené brusinky. Dejte do misek a ozdobte ořechy, semínky apod. Můžete dosladit javorovým sirupem – dle chuti.

Připravte si suroviny

IMG 8866 cbdd3

Jáhly properte a 2x spařte vroucí vodou. Poté jáhly na mírném plameni pomalu vařte asi 30 minut  společně s mandlovým mlékem a špetkou soli.

IMG 8863 8518d

Jablko a hrušku nastrouhejte nahrubo, dejte do rozehřátého kastrůlku, podlijte trochou mandlového mléka a 2 minuty povařte.

IMG 8864 ebc1b

Pak vmíchejte jáhly a spařené brusinky. Dejte do misek a ozdobte ořechy, semínky a tak dále. 

IMG 8865 a290d

Voilá, máte hotovo. Dobrou chuť!

Text, foto, recept a příprava Barbora Mosorjáková, více o Báře najdete na jejím facebooku www.facebook.com/Crea-m nebo na Instagramu @mosorjakovab

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24