ELLE Menu: Zelenina s cizrnou

Ingredience:
 
1 cuketa nakrájená na půlměsíčky
250 g předvařené cizrny
250 g cherry rajčat (můžou být v celku, nebo napůl)
hrst bazalkových listů
1 balení mozzarelly
olivový olej
sůl
pepř
 
(opečená bagetka)
 
Postup:
 
Do rozpálené pánve vlijte olivový olej, přidejte cuketu, posolte a chvilku opékejte. Přidejte rajčátka a opět opékejte asi tak 10 minut. Přidejte cizrnu, prohřejte a dejte pánev na stranu. Dosolte dle chuti, vmíchejte nahrubo nasekanou bazalku a mozzarellu natrhanou na kousky. Můžete si jí trochu nechat k servírování. Na další pánvičce opečte na olivovém oleji bagetku nakrájonou na tenké plátky. Servírujte na talíři nebo v misce, posypané zbytkem mozzarelly, bazalkou a pepřem. 
 
Podívejte se na postup krok za krokem.
 

Suroviny:

Obrázek 3 d1f53

Do rozpálené pánve vlijte olivový olej, přidejte cuketu, posolte a chvilku opékejte.

Obrázek d6ba5

 

Přidejte rajčátka a opět opékejte, asi tak 10 minut.

Obrázek 1 1e27b

Na další pánvičce opečte na olivovém oleji bagetku nakrájonou na tenké plátky.

Obrázek 2 b395a

A dobrou chuť!

Obrázek 4 c8a76
 
 
Recept a foto: Barbora Mosorjáková. Více o Báře najdete na www.facebook.com/Crea-m nebo na Instagramu @mosorjakovab

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24