ELLE menu: Žampióny s fetou

Grilované žampiony s feta sýrem

Ingredience pro 2 osoby:

500g větších žampionů
200g sýru feta
hladkolistá petržel
olivový olej
sůl, pepř

Postup:

Troubu nastavte na gril a zapněte na 220°C. Žampiony oloupejte a vylámejte opatrně nožičky. Hlavičky opláchněte a nechte okapat. Zevnitř posolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Pekáček lehce vytřete olivovým olejem a naskládejte žampiony kloboučkem nahoru (ogrilují se nejdřív zvrchu a přebytečnou vodu pustí pod sebe do pekáčku). Dejte je do trouby na horní rošt, aby byly těsně pod grilem. Nechte je grilovat 8 minut a pak vyndejte z trouby. Otočte žampiony kloboučky dolů a důlky vyplňte nadrobenou nebo na kostky pokrájenou fetou. Posypte petželkou a vraťte zpátky do trouby. Pečte dalších 10 minut, dokud sýr nezezlátne. Dobrou chuť!

Suroviny: 

DSC04764 d003d

 

Příprava: 

DSC04769 6ad1f

 

DSC04772 f162b

 

DSC04785 1c2d2

 

Foto a text připravila: Barbora Mosarjáková

www.facebook.com/Crea-m

Sledujte Báru i na Instagramu @mosorjakovab

Hezkou sobotu!

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24