Grilované žampiony s feta sýrem
Ingredience pro 2 osoby:
500g větších žampionů
200g sýru feta
hladkolistá petržel
olivový olej
sůl, pepř
Postup:
Troubu nastavte na gril a zapněte na 220°C. Žampiony oloupejte a vylámejte opatrně nožičky. Hlavičky opláchněte a nechte okapat. Zevnitř posolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Pekáček lehce vytřete olivovým olejem a naskládejte žampiony kloboučkem nahoru (ogrilují se nejdřív zvrchu a přebytečnou vodu pustí pod sebe do pekáčku). Dejte je do trouby na horní rošt, aby byly těsně pod grilem. Nechte je grilovat 8 minut a pak vyndejte z trouby. Otočte žampiony kloboučky dolů a důlky vyplňte nadrobenou nebo na kostky pokrájenou fetou. Posypte petželkou a vraťte zpátky do trouby. Pečte dalších 10 minut, dokud sýr nezezlátne. Dobrou chuť!
Suroviny:
Příprava:
Foto a text připravila: Barbora Mosarjáková
Sledujte Báru i na Instagramu @mosorjakovab
Hezkou sobotu!