Ingredience:
1-2batáty
1 větší červená řepa
2 mrkve
hrst rozmarýnových lístků
olivový olej
hrubozrnná sůl (čerstvě mletá v mlýnku)
Postup:
Předehřejte troubu na 180°C (horkovzduch). Zeleninu oloupejte (pokud máte bio, můžete jen vydrhnout kartáčkem) a nakrájete na co nejtenčí plátky. Kdo má kráječ, doporučuji použít. Zeleninové plátky dejte do mísy, přidejte posekaný rozmarýn, dostatečně posolte a zalijte olivovým olejem, aby se všechny kousky dobře obalily. Promíchejte a vyskládejte na plech s pečícím papírem. Můžete ještě lehce posolit. Směs vychází na 2 plechy. Pečte v troubě dokřupava, zhruba 25-30 minut, záleží na troubě. Po upečení nechte na mřížce vychladnout.
Suroviny:
Zeleninu oloupejte, nakrájejte na tenčí plátky.
Přidejte rozmarýn, osolte a naolejujte.
Poskladejte nakrájenou zelenu na pečící papír a dejte do trouby. Pečte dokřupava 25 minut.
Přejeme zdravé mlsání a dobrou chuť.
Recept, text, foto, vše připravila Barbora Mosorjáková, další informace na www.facebook.com/Crea-m nebo na Instagramu @mosorjakovab