ELLE Menu: Veggie chipsy

Ingredience:

1-2batáty
1 větší červená řepa
2 mrkve
hrst rozmarýnových lístků
olivový olej
hrubozrnná sůl (čerstvě mletá v mlýnku)

Postup:

Předehřejte troubu na 180°C (horkovzduch). Zeleninu oloupejte (pokud máte bio, můžete jen vydrhnout kartáčkem) a nakrájete na co nejtenčí plátky. Kdo má kráječ, doporučuji použít. Zeleninové plátky dejte do mísy, přidejte posekaný rozmarýn, dostatečně posolte a zalijte olivovým olejem, aby se všechny kousky dobře obalily. Promíchejte a vyskládejte na plech s pečícím papírem. Můžete ještě lehce posolit. Směs vychází na 2 plechy. Pečte v troubě dokřupava, zhruba 25-30 minut, záleží na troubě. Po upečení nechte na mřížce vychladnout.

Suroviny: 

20161125 110619 01 62668

Zeleninu oloupejte, nakrájejte na tenčí plátky. 

20161125 112703 02 edaa5

Přidejte rozmarýn, osolte a naolejujte. 

20161125 112823 01 64756

Poskladejte nakrájenou zelenu na pečící papír a dejte do trouby. Pečte dokřupava 25 minut. 

20161125 113618 01 76fcb

Přejeme zdravé mlsání a dobrou chuť.

20161125 145221 01 76158

 

Recept, text, foto, vše připravila Barbora Mosorjáková, další informace na www.facebook.com/Crea-m nebo na Instagramu @mosorjakovab

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24