Chlebíček je z pohankové mouky, která je bezlepková a navíc obsahuje hodně vitamínu B prospěšného našim nervům i našemu růstu. Jako sladidlo lze použít pouze javorový sirup a také banány - tedy žádný cukr. Nicméně chlebíček je sladký až až. Voilá...
Ingredience:
1 a 3/4 hrnku prosáté pohankové mouky
1/2 hrnku javorového sirupu
1/2 hrnku kokosového oleje
4-5 přezrálých banánů
4 lžíce ovesných vloček (nemusí být, můžou být i žluté rozinky)
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva (ideálně bez fosfátů)
2 lžičky skořice
1 lžička sušeného zázvoru
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
Postup:
Předehřejte troubu na 180°C horkovzduch. Vymažte formu kokosovým olejem a vysypejte pohankovou moukou. Ve větší míse smíchejte všechny suché suroviny. V kastrůlku nechte povolit kokosový olej (pokud máte ztuhlý). V robotu rozmixujte banány, přilijte kokosový olej a vanilku a ještě promixujte (mimochodem, tahle směs byla sama o sobě moc dobrá a chutnala i mému chlapečkovi). Celou směs vlijte k suchým přísadám, přilijte javorový sirup a dobře promíchejte. Těsto přelijte do formy a vložte do trouby, pečte 50 minut. Chlebíček podávejte samotný, nebo politý nějakým topingem, krémem apod., můžete ho třeba potřít rozmačkanými banány.
Suroviny:
Ve větší míse smíchejte všechny suché suroviny.
Vymažte formu kokosovým olejem a vysypejte pohankovou moukou.
V robotu rozmixujte banány, přilijte kokosový olej a vanilku a ještě promixujte.
Celou směs vlijte k suchým přísadám, přilijte javorový sirup a dobře promíchejte.
Těsto přelijte do formy a vložte do trouby, pečte 50 minut.
Chlebíček podávejte samotný, nebo politý nějakým krémem.
Hrníčky na kávu a ubrus jsou z Butlers. A přejeme hezkou nedělní snídani.
Text, foto a příprava: Barbora Mosorjáková, více o Báře najdete na jejím facebooku www.facebook.com/Crea-m nebo Instagramu @mosorjakovab