ELLE Menu: Vánoční punč

Ingredience:

  • 0,7 -1l červeného vína (ideální je suché či polosuché)
  • 120ml cherry likéru nebo rumu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 svitek celé skořice
  • několik hřebíčků
  • 2 badyány
  • 1 citrón
  • ovoce (například pomeranč, jablko, ananas)

Postup:

Do hrnce nalijte víno, přidejte koření a poté pokrájené ovoce a vanilkový cukr. Pomalu přiveďte k varu, aby se postupně uvolnilo aroma z koření a ovoce, ale nevyvařil se všechen alkohol. Do nahřátých hrnečků si rozlijte cherry likér či rum a dolijte hotovým teplým vínem. Podle chuti můžete ještě dosladit cukrem. Hotovo!

20161222 133215 01 01 39a5c

Nalijte víno, přidejte koření a ovoce a vanilkový cukr. Pomalu přiveďte k varu, aby se uvolnilo aroma, ale nevyvařil se všechen alkohol.

20161222 135734 02 3b7ec

 

Šťastné a veselé svátky!

Text, fotky a připravila Barbora Mosorjáková. Více o Báře a jejím gurmánském umění se dozvíte na www.facebook.com/Crea-m nebo na jejím Instagramu @mosorjakovab

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24