Ingredience:
- 0,7 -1l červeného vína (ideální je suché či polosuché)
- 120ml cherry likéru nebo rumu
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 svitek celé skořice
- několik hřebíčků
- 2 badyány
- 1 citrón
- ovoce (například pomeranč, jablko, ananas)
Postup:
Do hrnce nalijte víno, přidejte koření a poté pokrájené ovoce a vanilkový cukr. Pomalu přiveďte k varu, aby se postupně uvolnilo aroma z koření a ovoce, ale nevyvařil se všechen alkohol. Do nahřátých hrnečků si rozlijte cherry likér či rum a dolijte hotovým teplým vínem. Podle chuti můžete ještě dosladit cukrem. Hotovo!
Nalijte víno, přidejte koření a ovoce a vanilkový cukr. Pomalu přiveďte k varu, aby se uvolnilo aroma, ale nevyvařil se všechen alkohol.
Šťastné a veselé svátky!
Text, fotky a připravila Barbora Mosorjáková. Více o Báře a jejím gurmánském umění se dozvíte na www.facebook.com/Crea-m nebo na jejím Instagramu @mosorjakovab