ELLE Menu: Topinka se ztraceným vejcem

Je velice jednoduchá, můžete si jí připravit sami, když se vám o víkendu nebude chtít vystrčit paty z domu. Jen si předem kupte pár surovin, ať je máte po ruce. K topinkám se hodí pomerančový fresh, pohodová muzika a nebo některá z knížek z Book Clubu ELLE, o kterých píše Martin Hradecký. 

Ingredience na 2 topinky:

2 krajíce kváskového chleba
4 větší listy salátu (použila jsem dubový)
2 ředkvičky
2 vejce
olivový olej
ocet (bílý vinný, do vody na vajíčka může být obyčejný)
sůl a pepř

Tip: Můžete přidat nasekanou pažitku nebo čerstvý kopr, bylinky dodají salátu aroma.

Postup:

Do většího hrnce dejte vařit vodu. Ředkvičky nakrájejte na tenká kolečka a salát na menší kousky. V misce smíchejte zeleninu a zakápněte lžící olivového oleje a lžící vinného octa (pokud máte, přidejte i nasekané bylinky). Opečte topinky (pod grilem v troubě nebo v topinkovači). Když voda vře, stáhněte plamen a přidejte do ní 2 lžíce octa. Do skleničky opatrně vyklepněte vajíčko. Vařečkou utvořte ve vodě vír a rychle do něj vlijte vajíčko. Pak už nemusíte vodu roztáčet, jen nechte vajíčko táhnout asi minutu až minutu a půl. Po vyjmutí udělejte to samé i s druhým vajíčkem. Mezitím dejte topinky na talíř, obložte salátkem a navrch položte vajíčko. Posolte a opepřete.

Suroviny:  

20170505 112359 01 bc157

Když voda vře, stáhněte plamen a přidejte do ní 2 lžíce octa. Do skleničky opatrně vyklepněte vajíčko. Vařečkou utvořte ve vodě vír a rychle do něj vlijte vajíčko.

20170505 115255 01 62d59

Mezitím dejte topinky na talíř, obložte salátkem a navrch položte vajíčko. Posolte a opepřete. Přejeme hezké "hygge" ráno!

20170505 121401 01 01 d5640

Text, foto a připravila Bára Mosorjáková, více o Báře se dozvíte na www.facebook.com/Creamosorbar nebo na jejím Instagramu @mosorjakovab

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24