ELLE Menu: Toast s ricottou a sušenými rajčaty

Ingredience (1 osoba):

2 plátky semínkového bio chleba
2 lžíce sušených rajčat
2 lžíce piniových oříšků
2 lžíce ricotty
2 lžičky olivového oleje
čerstvě mletá sůl a pepř

Postup:


Plátky chleba lehce opečte v topinkovači nebo v troubě. V pánvi opražte nasucho pinie. Rajčata nakrájejte na nudličky.
Topinky namažte ricottou, posypte rajčaty a piniemi, nakonec zakápněte olivovým olejem. Můžete osolit a opepřit čerstvě mletým pepřem.

Tip: Pokud se vám zdá ricotta moc suchá, zřeďte ji troškou kvalitního mléka.

Suroviny: 

20180201 141424 01 01 af0e6

Plátky chleba lehce opečte v topinkovači nebo v troubě. V pánvi opražte nasucho pinie.

20180201 145505 01 c4709

Topinky namažte ricottou, posypte rajčaty a piniemi, nakonec zakápněte olivovým olejem. Můžete osolit a opepřit čerstvě mletým pepřem.

20180201 143221 01 02 09e9e

 

Text i foto připravila Barbora Mosorjáková. Více o Báře najdete na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na Facebooku www.facebook.com/Creamosorbar

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24