Bylinky jsou na jaře nejpřirozenějším a jedním z nejlepších způsobů přísunu vitamínů. Medvědí česnek je vzácný pro své léčivé vlastnosti. Působí podobně jako česnek, ale je mnohem lépe stravitelný. Při problémech s trávením dokonce pomáhá. Dále čistí krev, díky vysokému obsahu vitamínu C bojuje s nachlazením či chřipkou, působí antisepticky a antibakteriálně. V přírodě je ale chráněný, takže raději pro něj vyražte na trh než do lesa. Tam se projděte, až se naobědváte, ať načerpáte čerstvý jarní vzduch.
INGREDIENCE:
250-300g čerstvých těstovin
olivový olej
2 svazky medvědího česneku
1 svazek hladkolisté petržele
100g parmazánu
Sůl a čerstvě mletý pepř
POSTUP:
V hrnci přiveďte k varu vodu, dobře osolte a přidejte olivový olej. Těstoviny krátce povařte, já jsem je tam nechala 5 minut. Mezitím si nahrubo nasekejte česnek a petržel. Rozehřejte pánev se dvěma lžícemi olivového oleje na střední plamen, vhoďte česnek, scezené těstoviny a hned odstavte. Promíchejte, opepřete,zasypte petrželí a sýrem. Kdyby vám těstoviny připadaly suché, můžete ještě přilít olivový olej. Vše opět promíchejte a ihned podávejte. Na talíři můžete ještě znovu posypat sýrem.
Můj tip: Do těstovin hoďte chilli nebo kousek másla pro příjemnou vůni.
Text, foto a připravila Barbora Mosorjáková, více o Báře najdete na jejím Instagramu @mosorjakovabnebo facebooku www.facebook.com/creamosorbar