ELLE Menu: Tabouleh s bulgurem

Proč zrovna bulgur? Obsahuje prospěšné tuky, bílkoviny, vápník, železo a vitamíny. 

Ingredience:

1 hrnek bulguru - uvařený dle návodu a vychladlý
1 okurka
3 rajčata
velká hrst hladkolisté petržele
velká hrst koriandru (může být i máta nebo bazalka)
3/4 hrnku sekaných pistácií
šťáva z limetky
1/2 hrnku olivového oleje (100-150ml)
sůl a pepř

Postup:

Když vám chladne bulgur, nakrájejte si na malé kostičky okurku, rajčata (můžete z nich vyříznout zrníčka, má to ale spíš jen estetický důvod, viz. foto) a nasekejte pistácie. Vše dejte do mísy, přisypte nasekané bylinky a nakonec bulgur. Přidejte zálivku z olivového oleje a limetky, soli a pepře. Zalijte a dobře promíchejte.

 Suroviny: 

20161115 134307 01 f159b

 Nakrájejte rajčata a okurku na kostičky. 

20161115 135649 01 a468f

 Všechny nakrájené suroviny smíchejte, přidejte bylinky a nakonec bulgur. 

20161115 141432 02 2cefc

 Zalijte zálivkou z olivového oleje, limetky, soli a pepře. 

20161115 143547 01 fbb81

 Servírujte s dobrým, bílým vínem. 

20161117 163421 01 01 f1ff1

 Přeji vám dobou chuť, vaše Bára!

IMG 20161116 WA0006 f24b5

 

Recept, text, foto Barbora Mosorjáková, více o Báře najdete na www.facebook.com/Crea-m nebo na jejím Instagramu @mosorjakovab

 

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24