Proč zrovna bulgur? Obsahuje prospěšné tuky, bílkoviny, vápník, železo a vitamíny.
Ingredience:
1 hrnek bulguru - uvařený dle návodu a vychladlý
1 okurka
3 rajčata
velká hrst hladkolisté petržele
velká hrst koriandru (může být i máta nebo bazalka)
3/4 hrnku sekaných pistácií
šťáva z limetky
1/2 hrnku olivového oleje (100-150ml)
sůl a pepř
Postup:
Když vám chladne bulgur, nakrájejte si na malé kostičky okurku, rajčata (můžete z nich vyříznout zrníčka, má to ale spíš jen estetický důvod, viz. foto) a nasekejte pistácie. Vše dejte do mísy, přisypte nasekané bylinky a nakonec bulgur. Přidejte zálivku z olivového oleje a limetky, soli a pepře. Zalijte a dobře promíchejte.
Suroviny:
Nakrájejte rajčata a okurku na kostičky.
Všechny nakrájené suroviny smíchejte, přidejte bylinky a nakonec bulgur.
Zalijte zálivkou z olivového oleje, limetky, soli a pepře.
Servírujte s dobrým, bílým vínem.
Přeji vám dobou chuť, vaše Bára!
Recept, text, foto Barbora Mosorjáková, více o Báře najdete na www.facebook.com/Crea-m nebo na jejím Instagramu @mosorjakovab