Ingredience:
1 hrnek kulatozrnné rýže natural
(je velmi zdravá, bohatá na vlákninu, vitamíny i minerály a měla by se jíst hlavně v zimě)
2 - 3 mrkve nakrájené na nudličky
1 okurka nakrájená na nudličky
1 avokádo nakrájené na nudličky
klíčky
rýžový ocet
sojová omáčka
sezamové semínko
řasa Nori na sushi
miska s vodou na namáčení rukou
podložka na sushi
potravinová folie
Postup:
Rýži propláchněte a dejte vařit v poměru 1:2 na 40 minut. Přidejte lžíci sojové omáčky a pár kapek rýžového octu a pomalu vařte na mírném ohni, případně podlévejte vodou. Podložku zabalte do potravinové folie, aby se nelepila. Řasu rozbalte na podložce. Všude, kromě horní části, ji polepte rýží. Poté přidejte nudličky zeleniny a klíčky, blíž k vašim rukám (viz fotka č.3), a začněte rolovat váleček. Pěkně umáčkněte a rolujte dál až ke konci. Nakonec váleček rozpulte a pak opět rozpulte a ještě jednou, a máte požadované kousky sushi. Podávejte s wasabi pastou, nakládaným zázvorem a sojovou omáčkou posypanou sezamovým semínkem.
Suroviny.
Podložku zabalte do potravinové folie, aby se nelepila.
Poté přidejte nudličky zeleniny a klíčky, blíž k vašim rukám.
Začněte rolovat váleček. Pěkně umáčkněte a rolujte dál až ke konci.
Nakonec váleček rozpulte a pak opět rozpulte a ještě jednou, a máte požadované kousky sushi.
Podávejte s wasabi pastou, nakládaným zázvorem a sojovou omáčkou posypanou sezamovým semínkem.
Text a foto: Bára Mosorjáková, více o Báře najdete na jejím Facebooku www.facebook.com/Crea-m nebo na Instagramu @mosorjakovab