ELLE Menu: Sépiové těstoviny s cherry rajčátky

Bára si dnes připravila recept na rychlý oběd s vůní Itálie. V receptu nejsou záměrně  žádné mořské plody, aby se s nimi netloukla chuť těstovin. Doufáme, že slunce, těstoviny a dobré víno vám zpříjemní sobotu.

Ingredience:

1 balení sépiových těstovin
4 stroužky česneku
300g cherry rajčat
15g piniových oříšků
200g kozí goudy vcelku
olivový olej
sůl a pepř

Báry tip: 

Ti, kdo drží bezlepkovou dietu asi neseženou bezlepkové sépiové těstoviny, takže těm bych naopak doporučila do klasické bezlepkové pasty nějaké ty potvůrky přidat.

Postup:

Česnek nakrájejte na tenké plátky, cherry rajčátka rozpulte. Dejte vařit vodu na těstoviny (dobře osolenou) a když vře, dejte vařit těstoviny. V pánvi nejprve nasucho opražte pinie. Dejte stranou, do pánve přidejte olivový olej a česnek. Půl minutky opékejte tak, aby se česnek nespálil, a přidejte rajčátka. Opékejte dokud lehce nepovolí. Osolte a opepřete. Jestli máte doma čerstvou bazalku, můžete také přidat. Stáhněte plamen a po uvaření těstovin smíchejte vše dohromady, spolu s oříšky a nastrouhaným sýrem.

Suroviny: 

20170517 133151 01 c867c

V pánvi nejprve nasucho opražte pinie. 

20170517 134628 01 7e0ac

Česnek půl minutky opékejte tak, aby se nespálil, a přidejte rajčátka.

20170517 140015 01 e6ca5

Stáhněte plamen a po uvaření těstovin smíchejte vše dohromady, spolu s oříšky a nastrouhaným sýrem.

20170517 140320 01 0b076

Otevřete si bílé nebo růžové víno a dobrou chuť!

20170517 141144 02 d1c33

 

Foto, text a připravila: Barbora Mosorjáková, více o Báře najdete na www.facebook.com/Creamosorbar nebo na jejím Instagramu @mosorjakovab

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24