Ingredience pro 2 osoby:
1 hrnek tříbarevné quinoy
200 g sýru feta
1 červený grepfruit
větší hrst rukoly
koření na řecký salát (pokud nemáte, použijte tymián nebo oregano)
Dresing:
6 lžic olivového oleje
3 lžíce jablečného octu
1 lžíce medu
sůl a pepř
lístky máty na ozdobu (dle chuti)
Postup:
Quinou propláchněte horkou vodou a vařte v 2,5 x větším množství vody 15 minut (zbylou vodu event.zceďte). Nechte vychladnout, můžete dát i do lednice pro více osvěžující efekt. Předehřejte troubu na 200°C - horkovzduch + gril. V misce smíchejte tekuté přísady na dresing, dobře promíchejte, pak osolte a opepřete. Fetu nakrájejte na plátky, grep oloupejte nožem a také nakrájejte na plátky. Plech vyložte pečicím papírem a na něj dejte plátky grepu i fetu. Potřete olivovým olejem a fetu ještě posypte řeckým kořením. Dejte do trouby na prostředek a pečte 10 minut, aby feta byla do zlatova opečená. Také nechte vychladnout. Pak už jen smíchejte quinou s rukolou (já ji trochu pokrájela) a dresingem, dejte na talíř a ozdobte grepem, sýrem a lístky máty. Dobrou chuť!
Suroviny:
Grep i fetu upečte v troubě do zlatova.
Nechte vychladnout a položte na salát z quinoi a rukoly.
Připravila Barbora Mosorjáková, více na www.facebook.com/Crea-m nebo na Instagramu @mosorjakovab
Nádobí zapůjčilo Nordic Day - www.nordicday.cz.