ELLE Menu: Salát z quinoy s grilovaným grepem a sýrem feta

Ingredience pro 2 osoby:

1 hrnek tříbarevné quinoy
200 g sýru feta
1 červený grepfruit
větší hrst rukoly
koření na řecký salát (pokud nemáte, použijte tymián nebo oregano)

Dresing:

6 lžic olivového oleje
3 lžíce jablečného octu
1 lžíce medu
sůl a pepř
lístky máty na ozdobu (dle chuti)

Postup:

Quinou propláchněte horkou vodou a vařte v 2,5 x větším množství vody 15 minut (zbylou vodu event.zceďte). Nechte vychladnout, můžete dát i do lednice pro více osvěžující efekt. Předehřejte troubu na 200°C - horkovzduch + gril. V misce smíchejte tekuté přísady na dresing, dobře promíchejte, pak osolte a opepřete. Fetu nakrájejte na plátky, grep oloupejte nožem a také nakrájejte na plátky. Plech vyložte pečicím papírem a na něj dejte plátky grepu i fetu. Potřete olivovým olejem a fetu ještě posypte řeckým kořením. Dejte do trouby na prostředek a pečte 10 minut, aby feta byla do zlatova opečená. Také nechte vychladnout. Pak už jen smíchejte quinou s rukolou (já ji trochu pokrájela) a dresingem, dejte na talíř a ozdobte grepem, sýrem a lístky máty. Dobrou chuť!

 

Suroviny:

Obrázek b900f

Grep i fetu upečte v troubě do zlatova. 

Obrázek 2 f814f

Nechte vychladnout a položte na salát z quinoi a rukoly. 

Obrázek 3 5de6e

 

Připravila Barbora Mosorjáková, více na www.facebook.com/Crea-m nebo na Instagramu @mosorjakovab

Nádobí zapůjčilo Nordic Day - www.nordicday.cz.

 

 

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24