Ingredience pro 2 osoby:
1/2 střední dýně hokaido (pokrájené na měsíčky)
400g zelených fazolek
cherry rajčátka
miska kuskusu (může být i jiná příloha, např. bulgur)
Na dresing:
7 lžic sezamového oleje
3 lžíce shoyu omáčky
1-2 lžíce octa z hnědé rýže
1 lžička hnědého cukru
sezamová semínka
lístky koriandru na ozdobu
sůl
Postup:
Rozehřejte troubu, nastavte na horkovzduch a gril na 175°C. Vymažte plech sezamovým olejem a rozložte na něj dýni. Dejte péct na 20 minut. Do kastrůlku nalijte vodu, osolte, vložte fazolky a vařte 10 minut. Připravte si dresing smícháním všech ingrediencí a nechte chvíli uležet. Udělejte kuskus - ve větší misce promíchejte suchý kuskus s olejem a solí, poté zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody a přiklopte, nechte odstát 5 minut. K předpečené dýni přidejte po 20 minutách uvařené fazolky spolu s rajčátky. Dýni otočte a zeleninu nechte ještě alespoň 5 minut péct. Na talíř naservírujte kuskus, zeleninu, koriandr a zalijte dresingem.
Suroviny:
Vymažte plech sezamovým olejem a rozložte na něj dýni.
Uvařené fazolky přidejte k předpečené dýni na plech spolu s rajčátky.
Dobrou chuť.
Text, foto a příprava Barbora Mosorjáková, více najdete na www.facebook.com/Crea-m nebo na Instagramu @mosorjakovab