Překvapivé je, že zelenina i obilniny se dají v tomto případě dle libosti měnit, stejně jako dresing. Důležitý je postup vkládání surovin do sklenice, kdy dresing jde na řadu jako první, a postupně všechny ostatní suroviny přesně v opačném pořadí, než jak byste je dávali na talíř.
Ingredience pro 2 osoby:
1 miska bulguru
předvařená cizrna
mix salátových listů
cherry rajčata
1 avokádo
1/2 granátového jablka
hrst žlutých rozinek
výhonky
hrst lístků bazalky
Dresing:
šťáva z půlky citrónu
1dcl olivového oleje
vrchovatá lžička hrubozrnné hořčice
1 lžíce jablečného octa
Postup:
Uvařte bulgur podle návodu a nechte vychladnout. V misce smíchejte ingredience na dresing. Do dvou uzavíratelných sklenic dejte nakrájené lístky bazalky, vlijte dresing, vložte výhonky a salátové listy, semínka z granátového jablka, cherry rajčata, pokrájené avokádo, cizrnu a nakonec bulgur. Zavřete a můžete vyrazit!
Suroviny:
V misce smíchejte ingredience na dresing.
Zavřete a můžete vyrazit!
Salát je naservírovaný ve sklenici, podtácku a karafě od Butlers (www.butlers.cz).
Text, foto, recept a příprava: Barbora Mosorjáková, více o Báře se dozvíte na jejím facebooku www.facebook.com/Crea-m nebo Instagramu @mosorjakovab