Ingredience na 3 skleničky:
400 ml 40% smetany
100 ml vody
2 lžičky sušené želatiny
40 g moučkového cukru
1/2 vanilkového lusku
rostlinný olej na vymazání skleniček
250 g rybízu
60 g cukru krupice
Postup:
V malém množství vody rozmíchejte želatinu a nechte 10 minut odstát. Na středním plameni přiveďte v rendlíku k varu smetanu s vodou, prosátým moučkovým cukrem a vanilkovým luskem. Povařte cca 5 minut, pak přimíchejte želatinu a ještě asi 2 minuty povařte. Skleničky jemně vytřete rostlinným olejem a vlijte do nich hotovou směs. Nechte chladit alespoň 6 hodin v lednici. Rybízovou omáčku (šťávu) získáte povařením rybízu s cukrem. Na mírném plameni vařte 15-20min a poté přeceďte. Šťávu přidejte až k vytuhlé panna cottě. Můžete hned podávat nebo ještě nechat vychladit. Dobrou chuť.
Suroviny:
Přiveďte do varu smetanu s vodou a přidejte cukr:
Rybízovou šťávu získáte povařením rybízu s cukrem.
Text a foto: Barbora Mosorjáková, více info naleznete na www.facebook.com/Crea-m nebo ji sledujte na Instagramu @mosorjakovab