Suroviny:
170 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička mleté skořice
150 g studeného másla
3 žloutky
špetka soli
kůra z 1 bio citrónu
1 litr mléka
2 sáčky kvalitního vanilkového pudinku
6 lžic třtinového cukru
borůvky na posypání
Postup:
Máslo dejte na chvíli do mrazáku, aby bylo opravdu studené. V míse smíchejte prosátou mouku, prosátý moučkový cukr a ostatní suché suroviny. V další míse prošlehejte žloutky (5 minut) a přidejte nastrouhanou citrónovou kůru. Do robotu dejte na kostky nakrájené máslo, přidejte mouku a promixujte. Máslo bude na malinké kousky, tak to je správně. Poté celou směs smíchejte se žloutky a uhněťte do tužšího těsta. Můžete přidat 2 lžíce ledové vody, pokud by se vám těsto trochu rozpadalo. Pak ho dejte do fólie a nechte odležet v lednici alespoň 1 hodinu.
Rozehřejte troubu na 170°C a vymažte formu - máslo + mouka. V kastrůlku uvařte pudink podle návodu a nechte trochu vychladnout. Vyválejte těsto na tenký plát a pak ho pomocí válečku (namotejte na něj) přendejte do formy. Pěkne ho upěchujte, poté odřízněte přečuhující okraje. Těsto ještě propíchejte vidličkou a vlijte pudink. Navrch nasypte třeba borůvky a vložte do trouby. Pečte 35 minut.
Vyválejte těsto na tenký plát a pak ho pomocí válečku (namotejte na něj) přendejte do formy.
Těsto ještě propíchejte vidličkou a vlijte pudink. Navrch nasypte třeba borůvky.
Hezkou sobotu a dobrou chuť!
Text a fotky: Barbora Mosorjáková. Více o Báře se dozvíte na www.facebook.com/Crea-m nebo na jejím Instagramu @mosorjakovab