Ingredience:
1 větší květák
1/2 hrnku červené nebo barevné quinoy
3-4 lžičky kurkumy
1 lžička mletého kmínu
olivový olej
sůl
řeřicha nebo jiné bylinky na ozdobu
Pro zjemnění můžete přidat trochu smetany (i rostlinné)
Postup:
Troubu rozehřejte na 150 °C , gril + horkovzduch. Pekáč vytřete olivovým olejem a vyložte ho květákem rozděleným na malé růžičky. Poprašte kurkumou a ještě zvrchu zacákněte olivovým olejem. Promíchejte a dejte péct do trouby na 15 - 20 minut. Občas promíchejte, aby se květák nezačal připalovat o opekl se ze všech stran. V kastrůlku uvařte quinou dle návodu, pak ji zceďte. Po upečení přendejte květák do hrnce, poprašte kmínem a zalijte vodou tak, aby byl celý ponořen. 5 minut povařte, nechte lehce vychladnout a tyčovým mixérem rozmixujte. Přidejte quinou, promíchejte, eventuálně přimíchejte trochu smetany. Polévku podávejte ozdobenou řeřichou, můžete přidat i slunečnicová semínka.
Suroviny:
Pekáč vytřete olivovým olejem, vyložte ho květákem rozděleným na malé růžičky.
Po upečení přendejte květák do hrnce, poprašte kmínem a zalijte vodou.
5 minut povařte, nechte lehce vychladnout a tyčovým mixérem rozmixujte.
Polévku podávejte ozdobenou řeřichou, můžete přidat i slunečnicová semínka.
Dobrou chuť! A užívejte sobotu!
Recept a foto: Barbora Mosorjáková, více se o Báře dozvíte na jejím Facebooku a www.facebook.com/Creamosorbar nebo na Instagramu @mosorjakovab