Ingredience:
1 větší červená paprika
1-2 stroužky česneku (dle chuti)
3 lžíce bílých fazolí (předvařených)
sůl a pepř
hladkolistá petržel
krekry k podávání
Postup:
Papriku rozkrojte na 4-8 dílů a dejte péct do trouby pod gril předehřáté na 180°C. Když začne slupka černat, vyndejte papriku z trouby a vložte ji na chvilku do mikrotenového sáčku. Slupka jde pak lehce sloupnout. Když máte papriky oloupané, dejte je do mixéru spolu s ostatními surovinami (kromě petrželky) a rozmixujte v hladkou pastu. Podávejte s krekry, můžete posypat petrželkou.
Suroviny
Papriku rozkrojte na 4-8 dílů a dejte péct do trouby pod gril předehřáté na 180°C.
Vyndejte papriku z trouby a vložte ji na chvilku do mikrotenového sáčku. Slupka jde pak lehce sloupnout.
Když máte papriky oloupané, dejte je do mixéru spolu s ostatními surovinami (kromě petrželky) a rozmixujte v hladkou pastu. Podávejte s krekry.
Text, foto a připravila: Barbora Mosorjáková, více o Báře se dozvíte na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na jejím facebooku www.facebook.com/Creamosorbar