ELLE Menu: Paprikový dip

Ingredience:

1 větší červená paprika
1-2 stroužky česneku (dle chuti)
3 lžíce bílých fazolí (předvařených)
sůl a pepř
hladkolistá petržel

krekry k podávání

Postup:

Papriku rozkrojte na 4-8 dílů a dejte péct do trouby pod gril předehřáté na 180°C. Když začne slupka černat, vyndejte papriku z trouby a vložte ji na chvilku do mikrotenového sáčku. Slupka jde pak lehce sloupnout. Když máte papriky oloupané, dejte je do mixéru spolu s ostatními surovinami (kromě petrželky) a rozmixujte v hladkou pastu. Podávejte s krekry, můžete posypat petrželkou.

Suroviny

20170620 092353 01 af31f


Papriku rozkrojte na 4-8 dílů a dejte péct do trouby pod gril předehřáté na 180°C.

20170620 092615 01 216ae


Vyndejte papriku z trouby a vložte ji na chvilku do mikrotenového sáčku. Slupka jde pak lehce sloupnout.

20170620 095344 01 2e974


Když máte papriky oloupané, dejte je do mixéru spolu s ostatními surovinami (kromě petrželky) a rozmixujte v hladkou pastu. Podávejte s krekry.

20170620 102534 01 fce65

 

Text, foto a připravila: Barbora Mosorjáková, více o Báře se dozvíte na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na jejím facebooku www.facebook.com/Creamosorbar

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24