Ingredience pro 2 osoby:
1 balení těstovin pappardelle (300g)
1/2 cibule
400 g čerstvých hříbků nakrájených na větší kousky
200 ml smetany
1 lžíce másla
1 lžička mletého kmínu
1 - 2 lžíce balsamicového octa (dle chuti)
100 g sýru parmazán
hladkolistá petržel na ozdobu
sůl a pepř
trocha rostlinného oleje
Postup:
Do velkého hrnce dejte vařit dobře osolenou vodu s olivovým olejem na těstoviny. Do rozpálené pánve přidejte trochu rostlinného oleje a máslo (s olejem se máslo nepřipálí) a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibulku. Cibulku restujte 2-3 minuty, pak přidejte hříbky a lehce osolte. Opékejte další 2 minuty, zasypte kmínem a přidejte balsamico. Přiklopte pánev pokličkou a duste 8 minut. Mezitím uvařte a slijte těstoviny, které pak v hrnci trochu promíchejte, aby se neslepily. Nakonec houby podlijte smetanou, ještě chvíli povařte a servírujte na talíř. Těstoviny přelijte omáčkou, ozdobte parmazánem a hladkolistou petrželkou.
Olej, máslo, cibulka a hříbky: osolte a restujte 2 až 3 minuty.
Přidejte balsamico a kmín. Přikryjte pokličkou a duste 8 minut.
Nakonec přidáte smetanu a uvařené těstoviny. Dobrou chuť!
Foto a text: Barbora Mosorjáková. Sledujte ji na Facebooku www.facebook.com/Crea-m nebo na Instagramu @mosorjakovab