ELLE Menu: Letní sendvič s cizrnovou pomazánkou

Ingredience na 1 sendvič:

2 plátky celozrnného toastového chleba (nebo jiného vašeho oblíbeného)
1 lžíce cizrnové pomazánky
2 plátky rajčete
1 plátek listového salátu
1 lžíce nahrubo strouhané mrkve
1 malá lžička nasekané hladkolisté petržele

Na pomazánku:

1 balení sterilované cizrny (250g)
3 lžíce tofunézy
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 1/2 lžíce jablečného vinného octa (dle chuti můžete přidat)

Postup:

Cizrnu slijte a spolu s tofunézou, hořčicí a octem rozmixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem. Ochutnejte a podle libosti ještě dosolte. Na toastový chléb namažte pomazánku, položte plátky rajčat, posypte nastrouhanou mrkví, hladkolistou petrželí a nakonec zakryjte salátovým listem. Přiklopte druhým plátkem chleba, můžete propíchnout párátkem a rozkrojit na trojúhelníčky.

Suroviny: 

20170714 125910 01 d75a5

Cizrnu slijte a spolu s tofunézou, hořčicí a octem rozmixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem.


20170714 131347 01 8c046

Přiklopte druhým plátkem chleba, můžete propíchnout párátkem a rozkrojit na trojúhelníčky.


20170714 140210 01 c4b7b

 

Text, foto a připravila: Barbora Mosorjáková, více o Báře se dozvíte na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na jejím facebooku www.facebook.com/Creamosorbar

 

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24