Ingredience na 1 sendvič:
2 plátky celozrnného toastového chleba (nebo jiného vašeho oblíbeného)
1 lžíce cizrnové pomazánky
2 plátky rajčete
1 plátek listového salátu
1 lžíce nahrubo strouhané mrkve
1 malá lžička nasekané hladkolisté petržele
Na pomazánku:
1 balení sterilované cizrny (250g)
3 lžíce tofunézy
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 1/2 lžíce jablečného vinného octa (dle chuti můžete přidat)
Postup:
Cizrnu slijte a spolu s tofunézou, hořčicí a octem rozmixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem. Ochutnejte a podle libosti ještě dosolte. Na toastový chléb namažte pomazánku, položte plátky rajčat, posypte nastrouhanou mrkví, hladkolistou petrželí a nakonec zakryjte salátovým listem. Přiklopte druhým plátkem chleba, můžete propíchnout párátkem a rozkrojit na trojúhelníčky.
Suroviny:
Cizrnu slijte a spolu s tofunézou, hořčicí a octem rozmixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem.
Přiklopte druhým plátkem chleba, můžete propíchnout párátkem a rozkrojit na trojúhelníčky.
Text, foto a připravila: Barbora Mosorjáková, více o Báře se dozvíte na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na jejím facebooku www.facebook.com/Creamosorbar