Ingredience pro 2 osoby:
1 lilek
1 větší rajče
5 minipapriček (můžete použít i normální papriky, různé barvy)
300 g směsi salátových listů
klíčky na ozdobu
2 stonky s lístky bazalky
olivový olej na plech a na zakápnutí zeleniny
sůl a pepř
dresing:
100 ml olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
2 lžičky hrubozrnné hořčice
1/2 lžičky chilli vloček (dle chuti)
- můžete přidat 2 lžičky javorového sirupu nebo medu, jestli sladíte
sůl a pepř
Postup:
Předehřejte troubu na gril + horkovzduch na 200°C. Zeleninu omyjte, osušte, nakrájejte na kousky (lilek na kolečka, papričky napůl a rajče na čtvrtky). Plech vytřete olivovým olejem, vyložte zeleninou, osolte, opepřete a posypejte nasekanou bazalkou. Dejte péct do trouby na 10-15 minut, dokud se zelenina neopeče. Zhruba v polovině jí obraťte (hlavně lilky). Důkladně promíchejte všechny ingredience na dresing. Směs listů v míse smíchejte s dresingem a servírujte na talíř, navrch dejte zeleninu a posypte klíčky.
Suroviny:
Zeleninu omyjte, osušte, nakrájejte na kousky.
Připravte dresing řádným smícháním všech ingrediencí dohromady.
Směs listů v míse smíchejte s dresingem a servírujte na talíř, navrch dejte zeleninu a posypte klíčky.
Text, foto a připravila Barbora Mosorjáková, více o Báře se dozvíte na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na jejím facebooku www.facebook.com/Creamosorbar