Ingredience:
4 kuřecí skelety a 2 kuřecí stehna od dobrého řezníka nebo farmáře
2 větší mrkve
2 petržele
3 stvoly řapíkatého celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
1 bobkový list
8 kuliček nového koření
6 kuliček celého pepře
2 lžičky soli
2 litry vody
Hrst nasekaných bylinek dle chuti (může být i řeřicha nebo klíčky)
Postup:
Do těžšího hrnce dejte kuře, dobře omytou mrkev a petržel v celku (jestli máte bio zeleninu, stačí ji důkladně omýt kartáčkem a nemusíte ji ani loupat, klidně nechte i nať). Dále přidejte cibuli, česnek, řapíkatý celer, bobkový list, nové koření, sůl a pepř. Zalijte vodou a přiveďte k varu. Poté stáhněte plamen a nechte na velmi mírném ohni táhnout 3 - 6 hodin. U vývaru vždy platí, čím déle, tím lépe. Pak vývar přeceďte, maso oberte, mrkve, petržel a celer nakrájejte na plátky a vše vraťte zpátky do vývaru. Případně dosolte, nechte prohřát a podávejte. Do polévky můžete nasekat bylinky nebo přidat chilli.
Text a připravila: Barbora Mosorjáková. Více o Báře najdete na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na Facebooku www.facebook.com/Creamosorbar