ELLE menu: Krevety na másle a česneku

Ingredience pro 2 osoby:


400 g vyloupaných krevet (můžete mít i mražené, jen je rozmrazte už před přípravou)
50 g másla
3 větší stroužky česneku (na tenké plátky nebo najemno krájený)
1 dcl suchého bílého vína
Šťáva z půlky citrónu
Hladkolistá petržel
Sůl a pepř

Postup:


Rozehřejeme pánev a rozpustíme v ní máslo. Dáváme pozor, aby se nepřipálilo. Když je skoro rozpuštěné, přidáme česnek a chvilku restujeme (jen aby se rozvoněl, také se rychle připaluje - doporučuji ztlumit plamen). Pak následují krevety. Ty chvíli opékáme (2-3 minuty) a podlijeme vínem. Opět restujeme, až do vyvaření vína. Zalijeme citronovou šťávou - dle chuti, osolíme a opepříme. Kdo má rád ostré, může přisypat vločky chilli papričky. Vypneme sporák a po chvíli vmícháme najemno nakrájenou petrželku. Podáváme například se salátkem. Dobrou chuť!

Suroviny:

DSC04824 d308e

Restujeme, velmi opatrně ať krevety nespálíme, podlíváme vínem. 

Obrázek 2 5a030 

A večeře při svíčkách na balkóně může začít.  

DSC04836 ae73d

Text a připravila: Barbora Mosorjáková

Děkujeme obchodu Nila za zapůjčení nádobí na focení. www.nila.cz

 

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24