"Po svátcích už moje zažívací ústrojí silvestra moc nemusí. Ale abych nebyla za suchara, upeču si tyto zdravé suchary, přidělám k nim vynikající olivovou topenádu, dám si kvalitní suché bílé a budu spokojená. Let’s start the party!"
Ingredience:
krekry:
1 hrnek slunečnicových semínek
3/4 hrnku dýňových semínek
1/2 hrnku sezamových semínek
1/2 hrnku chia semínek
1/4 lněných semínek
1 lžička soli
1 1/2 hrnku vody
1 lžíce provensálského koření (tymián, rozmarýn, bazalka) - sušené
topenáda:
250 g černých vypeckovaných oliv
1 stroužek česneku (můžete vynechat)
2-3 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky soli
Postup:
Troubu předehřejte na 170°C horkovzduch. Všechny ingredience na krekry promíchejte v míse a nechte 15 minut odstát. Poté směs rovnoměrně rozetřete na 2 plechy vyložené pečícím papírem. Směs by měla být asi 5 mm vysoká (ne moc tenká ani moc silná). Nechte péct 60 - 75 minut do křupava. Nechte vychladnout a nalámejte na nepravidelné větší kousky.
Všechny suroviny na topenádu vložte do robotu a rozmixujte do jemné pasty. Nechte alespoň hodinu odležet v lednici.
Suroviny:
Všechny ingredience na krekry promíchejte v míse a nechte 15 minut odstát.
Mezitím si připravte suroviny na topenádu vložte do robotu a rozmixujte do jemné pasty. Nechte alespoň hodinu odležet v lednici.
Směs na krekry rovnoměrně rozetřete na 2 plechy vyložené pečícím papírem. Směs by měla být asi 5 mm vysoká (ne moc tenká ani moc silná). Nechte péct 60 - 75 minut do křupava.
Text i foto připravila Barbora Mosorjáková. Více o Báře najdete na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na Facebooku www.facebook.com/Creamosorbar