Ingredience:
400 g růžičkové kapusty
2 - 3 menší červená jablka
hrst sekaných vlašských ořechů
hrst žlutých hrozinek
3 lžíce olivového oleje
sůl
špetka cayenského pepře
2 lžíce javorového sirupu
goji semínka na dozdobení (nemusí být)
Postup:
Předehřejte troubu na 180°C, režim horkovzduch. Očistěte kapustičky (odřízněte nevzhledný spodek spolu s horní vrstvou lístků) a rozpulte. Jablíčka nakrájejte na měsíčky. Dejte do pekáčku, zalijte olejem, promíchejte. Dejte do trouby na 20 minut. Když kapustičky hnědnou, přidejte nasekané ořechy a hrozinky. Nechte ještě 5 minut péct. Vyndejte, posypte cayenským pepřem a pokapejte javorovým sirupem. Promíchejte a můžete podávat.
Suroviny:
Očistěte kapustičky a jablka nakrájejte na měsíčky, dejte do trouby vyhřáténa 180 stupňů.
Postupně přidejte ořechy, hrozinky, pepř a nakonec polijte sirupem.
Podávejte s rýží a kysaným zelím.
Recept, text, foto a příprava Barbora Mosorjáková, více o Báře najdete na www.facebook.com/Crea-m nebo na Instagramu @mosorjakovab