ELLE Menu: Kapustičky s jablky a ořechy

Ingredience:

400 g růžičkové kapusty
2 - 3 menší červená jablka
hrst sekaných vlašských ořechů
hrst žlutých hrozinek
3 lžíce olivového oleje
sůl
špetka cayenského pepře 
2 lžíce javorového sirupu
goji semínka na dozdobení (nemusí být)

Postup:

Předehřejte troubu na 180°C, režim horkovzduch. Očistěte kapustičky (odřízněte nevzhledný spodek spolu s horní vrstvou lístků) a rozpulte. Jablíčka nakrájejte na měsíčky. Dejte do pekáčku, zalijte olejem, promíchejte. Dejte do trouby na 20 minut. Když kapustičky hnědnou, přidejte nasekané ořechy a hrozinky. Nechte ještě 5 minut péct. Vyndejte, posypte cayenským pepřem a pokapejte javorovým sirupem. Promíchejte a můžete podávat.

 

Suroviny: 

Obrázek 4 ed319

Očistěte kapustičky a jablka nakrájejte na měsíčky, dejte do trouby vyhřáténa 180 stupňů. 

Obrázek 5 80510

Postupně přidejte ořechy, hrozinky, pepř a nakonec polijte sirupem. 

Obrázek 822f8

Podávejte s rýží a kysaným zelím. 

Obrázek 3 aaf38

 

Recept, text, foto a příprava Barbora Mosorjáková, více o Báře najdete na www.facebook.com/Crea-m nebo na Instagramu @mosorjakovab

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24