ELLE Menu: Jarní snídaňové toasty

Toast s arašídovým máslem a banánem:

Ingerdience:

2 plátky celozrnného chleba
arašídové máslo
1 banán
borůvky
slunečnicová semínka
2 lžíce pohankových pukanců
šťáva z granátového jablka
tekutý med (může být i nějaký sirup)
květy na ozdobu (macešky)

Postup:

V topinkovači opečte toasty, banán nakrájejte na kolečka. V mističce smíchejte pukance se šťávou z granátového jablka (cca 2-3 lžičky) a dostanou narůžovělou barvu. Toast nechte chviličku vychladnout, potřete arašídovým máslem, ozdobte banánem a ostatními surovinami. Polijte sirupem či medem a nakonec dejte květy. Ihned podávejte.

20170224 162754 01 93fbb

Toast s lískovo-oříškovým krémem a ovocem

Ingredience:

2 plátky celozrnného chleba
lískovo-oříškový krém
1 kiwi
hrst malin (můžou být i jahody)
hrst nasekaných lískových ořechů nebo skořice
květy na ozdobu

Postup:

V topinkovači opečte toasty, kiwi nakrájejte na kolečka. Toast nechte chviličku vychladnout, potřete lískovo-oříškovým krémem, ozdobte plátky kiwi, rozdrobenými malinami a ostatními surovinami. Ihned podávejte.

20170224 163944 01 abac4

Suroviny: 

20170224 155920 01 bf087

 

Přejeme krásnou slunečnou snídani a dobrou chuť!

Text a foto: Barbora Mosorjáková, více o Báře najdete na www.facebook.com/Crea-m nebo na Instagramu @mosarjakovab

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24