Toast s arašídovým máslem a banánem:
Ingerdience:
2 plátky celozrnného chleba
arašídové máslo
1 banán
borůvky
slunečnicová semínka
2 lžíce pohankových pukanců
šťáva z granátového jablka
tekutý med (může být i nějaký sirup)
květy na ozdobu (macešky)
Postup:
V topinkovači opečte toasty, banán nakrájejte na kolečka. V mističce smíchejte pukance se šťávou z granátového jablka (cca 2-3 lžičky) a dostanou narůžovělou barvu. Toast nechte chviličku vychladnout, potřete arašídovým máslem, ozdobte banánem a ostatními surovinami. Polijte sirupem či medem a nakonec dejte květy. Ihned podávejte.
Toast s lískovo-oříškovým krémem a ovocem
Ingredience:
2 plátky celozrnného chleba
lískovo-oříškový krém
1 kiwi
hrst malin (můžou být i jahody)
hrst nasekaných lískových ořechů nebo skořice
květy na ozdobu
Postup:
V topinkovači opečte toasty, kiwi nakrájejte na kolečka. Toast nechte chviličku vychladnout, potřete lískovo-oříškovým krémem, ozdobte plátky kiwi, rozdrobenými malinami a ostatními surovinami. Ihned podávejte.
Suroviny:
Přejeme krásnou slunečnou snídani a dobrou chuť!
Text a foto: Barbora Mosorjáková, více o Báře najdete na www.facebook.com/Crea-m nebo na Instagramu @mosarjakovab