ELLE Menu: Grilovaná kukuřice

Ingredience:
 
čerstvá kukuřice (1 na osobu)
20 g povoleného másla na 1 kukuřici
1 lžička třtinového cukru
1/2 lžičky soli
sekaná pažitka
 
Postup:
 
Pokud nemáte zahradní gril, vystačíte si doma i s elektrickým nebo samozřejmě i s běžnou troubou. Tu rozehřejte na 180°C gril + horkovzduch. Kukuřici očistěte od vlasových vláken, pokud chcete pro efekt nechat listy, svažte jejich konce provázkem. Plech vyložte pečícím papírem a dejte na něj kukuřice. Vložte do trouby a pečte 10 minut. V misce smíchejte povolené máslo se solí a cukrem. Po deseti minutách pomažte kukuřice máslem a pečte dalších deset minut (pokud se vám listy moc připalují, zabalte je do pečícího papíru). Pak kukuřice otočte, opět pomažte máslem a pečte dalších deset minut. Když je kukuřice rovnovněrně opečená, servírujte s pažitkou a dalším máslem se solí a cukrem. 
 

Suroviny:

20170721 122534 01 6a8df

Kukuřici očistěte od vlasových vláken, pokud chcete pro efekt nechat listy, svažte jejich konce provázkem.

 
20170721 124008 01 01 50444

V misce smíchejte povolené máslo se solí a cukrem. Krok 1:

 
20170721 124227 01 1b022

V misce smíchejte povolené máslo se solí a cukrem. Krok 2:

 
20170721 124444 01 37d08

 Když je kukuřice rovnovněrně opečená, servírujte s pažitkou a dalším máslem se solí a cukrem.Užívejte léto.

A dobrouuuuuu chuť. 

 
20170721 134934 01 89465
 
 
 
Text, foto a připravila Barbora Mosorjáková, více o Báře se dozvíte na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na jejím facebooku www.facebook.com/Creamosorbar

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24