Ingredience:
čerstvá kukuřice (1 na osobu)
20 g povoleného másla na 1 kukuřici
1 lžička třtinového cukru
1/2 lžičky soli
sekaná pažitka
Postup:
Pokud nemáte zahradní gril, vystačíte si doma i s elektrickým nebo samozřejmě i s běžnou troubou. Tu rozehřejte na 180°C gril + horkovzduch. Kukuřici očistěte od vlasových vláken, pokud chcete pro efekt nechat listy, svažte jejich konce provázkem. Plech vyložte pečícím papírem a dejte na něj kukuřice. Vložte do trouby a pečte 10 minut. V misce smíchejte povolené máslo se solí a cukrem. Po deseti minutách pomažte kukuřice máslem a pečte dalších deset minut (pokud se vám listy moc připalují, zabalte je do pečícího papíru). Pak kukuřice otočte, opět pomažte máslem a pečte dalších deset minut. Když je kukuřice rovnovněrně opečená, servírujte s pažitkou a dalším máslem se solí a cukrem.
Suroviny:
Kukuřici očistěte od vlasových vláken, pokud chcete pro efekt nechat listy, svažte jejich konce provázkem.
V misce smíchejte povolené máslo se solí a cukrem. Krok 1:
V misce smíchejte povolené máslo se solí a cukrem. Krok 2:
Když je kukuřice rovnovněrně opečená, servírujte s pažitkou a dalším máslem se solí a cukrem.Užívejte léto.
A dobrouuuuuu chuť.
Text, foto a připravila Barbora Mosorjáková, více o Báře se dozvíte na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na jejím facebooku www.facebook.com/Creamosorbar