A proč zrovna fazole? Obsahují rostlinné bílkoviny, které vegetariánům často chybí. Nemusíte být zrovna "bohyně kuchyně" a tuhle rychlovku zvládnete i vy.
Ingredience pro 2 osoby:
2 celozrnné wrap placky
200 g sterilovaných červených fazolí
150 g sterilované kukuřice
200 g sterilovaných krájených rajčat
1 střední červená paprika
1 stroužek česneku
150 g strouhaného mild čedaru
1 lžička mletého kmínu
1/2-1 lžička mletého chilli
sůl a pepř
Rajče a salátové listy jako příloha
Postup:
Papriku nakrájejte na kostičky a rozehřejte pánev na střední plamen. Do pánve dejte krájená rajčata, fazolky, kukuřici, papriku a drcený česnek. Okořeňte, osolte a popepřete. 5 minut duste. Směs přendejte do misky, pánev vytřete ubrouskem, vložte tortillu. Na polovinu tortilly (nechte asi 1 cm od kraje volný) vložte směs, posypte sýrem a přikryjte druhou polovinou tortilly. Nechte chvíli opékat a pak pomocí obracečky přehoďte na druhou stranu. Podávejte s listy salátu a rajčetem zakápnutým olivovým olejem.
Suroviny:
Papriku nakrájejte na kostičky a rozehřejte pánev na střední plamen. Do pánve dejte krájená rajčata, fazolky, kukuřici, papriku a drcený česnek. Okořeňte, osolte a popepřete. 5 minut duste.
Směs přendejte do misky, pánev vytřete ubrouskem, vložte tortillu. Na polovinu tortilly (nechte asi 1 cm od kraje volný) vložte směs, posypte sýrem.
Přikryjte druhou polovinou tortilly. Nechte chvíli opékat a pak pomocí obracečky přehoďte na druhou stranu.
Podávejte s listy salátu a rajčetem, zakápnutým olivovým olejem.
Text, foto a připravila Barbora Mosorjáková, více o Báře se dozvíte na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na jejím facebooku www.facebook.com/Creamosorbar