ELLE Menu: Fazolové quesadillas

A proč zrovna fazole? Obsahují rostlinné bílkoviny, které vegetariánům často chybí. Nemusíte být zrovna "bohyně kuchyně" a tuhle rychlovku zvládnete i vy.

Ingredience pro 2 osoby:

2 celozrnné wrap placky
200 g sterilovaných červených fazolí
150 g sterilované kukuřice
200 g sterilovaných krájených rajčat
1 střední červená paprika
1 stroužek česneku
150 g strouhaného mild čedaru
1 lžička mletého kmínu
1/2-1 lžička mletého chilli
sůl a pepř

Rajče a salátové listy jako příloha

Postup:

Papriku nakrájejte na kostičky a rozehřejte pánev na střední plamen. Do pánve dejte krájená rajčata, fazolky, kukuřici, papriku a drcený česnek. Okořeňte, osolte a popepřete. 5 minut duste. Směs přendejte do misky, pánev vytřete ubrouskem, vložte tortillu. Na polovinu tortilly (nechte asi 1 cm od kraje volný) vložte směs, posypte sýrem a přikryjte druhou polovinou tortilly. Nechte chvíli opékat a pak  pomocí obracečky přehoďte na druhou stranu. Podávejte s listy salátu a rajčetem zakápnutým olivovým olejem.

 

Suroviny: 

20170620 094422 01 13a59


 

Papriku nakrájejte na kostičky a rozehřejte pánev na střední plamen. Do pánve dejte krájená rajčata, fazolky, kukuřici, papriku a drcený česnek. Okořeňte, osolte a popepřete. 5 minut duste.

20170620 095103 01 0c80e


 

Směs přendejte do misky, pánev vytřete ubrouskem, vložte tortillu. Na polovinu tortilly (nechte asi 1 cm od kraje volný) vložte směs, posypte sýrem. 

20170620 100322 01 2b0b0


 

Přikryjte druhou polovinou tortilly. Nechte chvíli opékat a pak pomocí obracečky přehoďte na druhou stranu.

20170620 100417 01 ff887


 

Podávejte s listy salátu a rajčetem, zakápnutým olivovým olejem.

20170620 101412 01 f8612

 

Text, foto a připravila Barbora Mosorjáková, více o Báře se dozvíte na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na jejím facebooku www.facebook.com/Creamosorbar

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24