ELLE Menu: Čekankový salát s mangem a pomerančem

"Do dresingu jsem přidala drcená lněná semínka, která jsou skvělá na trávení, obsahují omega - 3 nenasycené mastné kyseliny, vitamín B a E, pomáhají při hubnutí a detoxikaci. Pokud se ovšem sní vcelku, moc užitku nenadělají. Je proto důležité je dobře rozkousat a nebo nadrtit. Drcené se dají i koupit. Můžete si je pak přidávat do jogurtů, kaší, salátů i smoothies," radí Bára. 

Ingredience:

1 větší hlávka čekanky
1 pomeranč
1/2 manga
100 ml olivového oleje
2 lžičky medu
2 lžičky bílého vinného octa (na prkýnku vyfocený není, ale doporučuji přidat)
1 lžička drceného lněného semínka
sůl (dle chuti)
čerstvý kopr

Postup:

Pomeranč oloupejte podle obrázku (vykrájejte dužinu). Půl manga oloupejte, nakrájejte na plátky a poté na nudličky. Čekanku nakrájejte na jemné proužky. Vše vložte do mísy a zlehka promíchejte. Ze zbytku surovin připravte dresing. Promíchejte se salátem, před podáváním dozdobte čerstvým koprem.

Suroviny: 

20170310 161522 01 50993

Vykrájejte dužinu z pomeranče.

20170310 162111 01 1db05

Ze zbytku surovin připravte dresing.

20170310 164427 01 e75c0

 

A po obědě jděte na procházku. Hezkou sobotu!

 

Recept, fotky a příprava Barbora Mosorjáková.
Více o Báře najdete na www.facebook.com/Creamosorbar nebo na Instagramu @mosorjakovab

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24