Ingredience pro 4 osoby:
1,5 kg brambor
2 červené cibule
1/2 sklenice nakládaných okurek
2lžíce bílého vinného octa
3-4 lžíce kvalitní hrubozrnné hořčice
Olivový olej (na osmahnutí cibulky)
Hladkolistá petržel
Sůl a pepř
Postup:
Brambory ve slupce omyjte, dejte do hrnce se studenou vodou, přidejte 2 lžíce octa a uvařte (vcelku). Dejte jim 20 minut. Mezitím si rozehřejte pánvičku a osmahněte na ní dosklovata cibulku nakrájenou na proužky. Nakrájejte si okurky na malé kousky a vložte do větší mísy. Přidejte osmahnutou cibulku, hořčici a nasekanou petrželku. Uvařené brambory nechte trochu vychladnout, aby se daly pokrájet na větší kusy. Ty pak přidejte do mísy a dobře promíchejte. Podle chuti dosolte a opepřete. Nechte v chladu uležet do druhého dne.
Můj tip: Jestli by se vám zdál salát moc suchý, zkuste ho zjemnit sojanézou. A jestli si chcete udělat klasický bramborový salát a nechcete použít majonézu, sojanéza je v salátu chuťově skoro k nerozeznání.
Suroviny.
Cibulku osmahneme dozlatova.
Nakrájíme si okurky na malé kousky a vložíme do větší mísy. Přidáme cibulku a dobře promícháme s vychladlými bramborami.
A dobrou chuť!
Text, foto, recept a příprava Barbora Mosorjáková, více o Báře najdete na jejím facebooku www.facebook.com/Crea-m nebo na Instagramu @mosorjakovab