Ingredience:
500g mletého hovězího
250g mletého vepřového
4krajíce toastového chleba (1 - 2 dny staré)
150ml mléka
1 střední cibule
2 vajíčka
2 stroužky česeku
1/2 hrsti majoránky
hrst nasekané petrželky
2 lžičky soli
1 lžička mletého pepře
Postup:
Maso vložte na dno větší mísy. Toastový chléb nakrájejte na kostky a namočte jej do mléka. Cibuli nasekejte co nejjemněji a přidejte k masu. Dále do mísy prolisujte česnek, vyklepněte vajíčka, přidejte bylinky, sůl a pepř a nakonec vyždímejte z toastového chleba přebytečné mléko a také vložte do mísy. Všechno důkladně promíchejte (Bára míchá zásadně rukama) a dejte chvíli do chladu odležet. Předehřejte troubu na 100°C.
Z masa vytvarujte 1 větší nebo 2 menší šišky. Pěkně maso "splácejte" rukama k sobě, aby drželo pohromadě. Na plechu vložte do trouby na 1 hodinu. Poté přidejte troubu na 160°C a pečte ještě 30 minut.
Suroviny:
Toastový chléb nakrájejte na kostky a namočte jej do mléka.
Dále do mísy prolisujte česnek, vyklepněte vajíčka, přidejte bylinky, sůl a pepř a nakonec vyždímejte z toastového chleba přebytečné mléko a také vložte do mísy. Všechno důkladně promíchejte (Bára míchá zásadně rukama) a dejte chvíli do chladu odležet.
Z masa vytvarujte 1 větší nebo 2 menší šišky. Pěkně maso "splácejte" rukama k sobě, aby drželo pohromadě. Na plechu vložte do trouby na 1 hodinu. Poté přidejte troubu na 160°C a pečte ještě 30 minut.
Text i foto připravila Barbora Mosorjáková. Více o Báře najdete na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na Facebooku www.facebook.com/Creamosorbar