ELLE Menu: "Bohoušova" sekaná

Bára v novém roce nelení a své vaření momentálně zdokonaluje v Karlíně v bistru Krystal. O tento recept poprosila šéfkuchaře Bohouše. Pokud se vám se sekanou nechce vařit a máte na ni chuť, najdete ji zde v pekárně denně čerstvou ke koupi.
 
Bohoušův tip: "Jestliže se pustíte do vaření, dbejte na kvalitu surovin a investujte do domácího masa, vajíček i bylinek. U řezníka si vyberte maso, které se vám líbí a nechte si ho pomlít. Já si nejčastěji vybírám hovězí plec nebo zadní a vepřovou plec. Jestli máte maso-mlýnek doma, pomelte s masem rovnou i česnek a bylinky, vše se prolne hned od začátku." 

 

Ingredience:

500g mletého hovězího
250g mletého vepřového
4krajíce toastového chleba (1 - 2 dny staré)
150ml mléka
1 střední cibule
2 vajíčka
2 stroužky česeku
1/2 hrsti majoránky
hrst nasekané petrželky
2 lžičky soli
1 lžička mletého pepře

Postup:

Maso vložte na dno větší mísy. Toastový chléb nakrájejte na kostky a namočte jej do mléka. Cibuli nasekejte co nejjemněji a přidejte k masu. Dále do mísy prolisujte česnek, vyklepněte vajíčka, přidejte bylinky, sůl a pepř a nakonec vyždímejte z toastového chleba přebytečné mléko a také vložte do mísy. Všechno důkladně promíchejte (Bára míchá zásadně rukama) a dejte chvíli do chladu odležet. Předehřejte troubu na 100°C.
Z masa vytvarujte 1 větší nebo 2 menší šišky. Pěkně maso "splácejte" rukama k sobě, aby drželo pohromadě. Na plechu vložte do trouby na 1 hodinu. Poté přidejte troubu na 160°C a pečte ještě 30 minut.

Suroviny: 

20180119 100958 01 a09de


 

Toastový chléb nakrájejte na kostky a namočte jej do mléka.

20180119 101345 01 0e5f6


 Dále do mísy prolisujte česnek, vyklepněte vajíčka, přidejte bylinky, sůl a pepř a nakonec vyždímejte z toastového chleba přebytečné mléko a také vložte do mísy. Všechno důkladně promíchejte (Bára míchá zásadně rukama) a dejte chvíli do chladu odležet.

20180119 102610 01 e1e66


Z masa vytvarujte 1 větší nebo 2 menší šišky. Pěkně maso "splácejte" rukama k sobě, aby drželo pohromadě. Na plechu vložte do trouby na 1 hodinu. Poté přidejte troubu na 160°C a pečte ještě 30 minut.

20180119 120221 01 4562e 

Text i foto připravila Barbora Mosorjáková. Více o Báře najdete na jejím Instagramu @mosorjakovab nebo na Facebooku www.facebook.com/Creamosorbar

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24