ELLE Menu: Avokádové a krevetové springrolls

Ingredience na 8 roliček:

8 rýžových papírů
250g větších krevet
1 avokádo
2-3 mrkve
1 okurka
1 pak-choi
tenké rýžové nudle
klíčky vojtěšky
čerstvá máta, koriandr a bazalka

Na omáčku:

3 lžíce rybí omáčky
1 limetka - šťáva
3 lžíce třtinového cukru
100ml vody
2 lžičky jemně nasekaného zázvoru
1/2 lžičky chilli papričky

Postup:

Připravte si všechny suroviny na náplň. Okurku a mrkev nakrájejte na tenké nudličky, pak-choi na proužky. Uvařte rýžové nudle dle návodu. Namočte rýžový papír do vlažné vody, rychle vytáhněte, položte ho na podložku a nechte změknout. Na 1 okraj rýžového papíru postupně podélně navrstvěte trochu pruh pak-choi, rýžových nudlí, zeleninu, klíčky, bylinky, krevety nebo avokádo. Přehněte přes náplň rýžový papír nejprve z bližší strany, pak z boků a nakonec zarolujte. Snažte se dobře upěchovat. V misce smíchejte suroviny na omáčku a podávejte.

Suroviny: 

20170303 144955 01 14ac4

Okurku a mrkev nakrájejte na tenké nudličky, pak-choi na proužky.

20170303 151845 01 0012a

Přehněte přes náplň rýžový papír nejprve z bližší strany, pak z boků a nakonec zarolujte.

20170303 155015 01 d798e

V misce smíchejte suroviny na omáčku a podávejte.

20170303 160655 01 72414

Přejeme krásný víkend a užívejte volna! 

Text, foto a připravila Barbora Mosorjáková, více o Báře najdete na www.facebook.com/Crea-m nebo na jejím Instagramu @mosorjakovab

Jarní závitky jsou naservírované na talíři Butlers, @butlerscz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24