Ingredience na 8 roliček:
8 rýžových papírů
250g větších krevet
1 avokádo
2-3 mrkve
1 okurka
1 pak-choi
tenké rýžové nudle
klíčky vojtěšky
čerstvá máta, koriandr a bazalka
Na omáčku:
3 lžíce rybí omáčky
1 limetka - šťáva
3 lžíce třtinového cukru
100ml vody
2 lžičky jemně nasekaného zázvoru
1/2 lžičky chilli papričky
Postup:
Připravte si všechny suroviny na náplň. Okurku a mrkev nakrájejte na tenké nudličky, pak-choi na proužky. Uvařte rýžové nudle dle návodu. Namočte rýžový papír do vlažné vody, rychle vytáhněte, položte ho na podložku a nechte změknout. Na 1 okraj rýžového papíru postupně podélně navrstvěte trochu pruh pak-choi, rýžových nudlí, zeleninu, klíčky, bylinky, krevety nebo avokádo. Přehněte přes náplň rýžový papír nejprve z bližší strany, pak z boků a nakonec zarolujte. Snažte se dobře upěchovat. V misce smíchejte suroviny na omáčku a podávejte.
Suroviny:
Okurku a mrkev nakrájejte na tenké nudličky, pak-choi na proužky.
Přehněte přes náplň rýžový papír nejprve z bližší strany, pak z boků a nakonec zarolujte.
V misce smíchejte suroviny na omáčku a podávejte.
Přejeme krásný víkend a užívejte volna!
Text, foto a připravila Barbora Mosorjáková, více o Báře najdete na www.facebook.com/Crea-m nebo na jejím Instagramu @mosorjakovab
Jarní závitky jsou naservírované na talíři Butlers, @butlerscz