Milujete zelený čaj? Užijte si ho i jiným způsobem než jen zalitý horkou vodou.
Instantní ovesná kaše
Ano, je zdravá (i když doma připravená je ještě zdravější), ale znáte nějaký důvod, proč jí nepřidat porci antioxidantů? Jednou ji proto místo horkou vodou zalijte zeleným čajem. Dodá jí to i na zajímavé chuti.
Smoothie
Probere vás, když to potřebujete. Lžičku zeleného čaje v prášku rozmixujte s vanilkovým jogurtem, banánem a hrstkou malin nebo borůvek. Nechte vychladit. Skvělá odpolední svačina.
Ochazuke
Co je pro Evropany mléko s cereáliemi, je pro Japonce ochazuke. Vařenou rýži přelijí zeleným čajem, navrch přidávají například řasy. Není se co divit, že se dožívají vysokého věku.
Koktejl-životabudič
Hodí se na horké dny, tento jednoduchý recept si proto schovejte na příští léto. Uvařte si silný zelený čaj, přidejte kostky ledu a plátky zázvoru. Můžete dosladit hnědým cukrem.
Krusta na rybí maso
Rozsekejte mandle, vlašské oříšky, pistácie a smíchejte se solí a práškovým zeleným čajem. Směsí posypte plátky masa, teprve pak je vložte do trouby.
Na osvěžení
Dobře promíchejte sklenici neslazeného sójového mléka se zeleným čajem.
Místo práškového cukru
Čokoládový dezert můžete před servírováním posypat práškovým zeleným čajem. Nebude tak okoukaný, navíc ho rozhodně nepřesladíte.