Doba přípravy: 30 minut, plus hodina na odležení, pečení 8–10 minut, slepování 20 minut
Počet porcí: 50 ořechů
Ingredience:
• 180 g moučkového cukru
• 20 g kakaa holandského typu
• 280 g másla
• 360 g hladké mouky
• 120 g mletých vlašských ořechů
• trocha citronové kůry na chuť
Na náplň
• ½ vanilkového pudinku
• 250 ml mléka
• 120 g másla
• 120 g krupicového cukru
Příprava:
Z prvních šesti surovin vypracujte hladké těsto. Dejte ho aspoň na hodinu odpočívat do lednice. Pak odkrajujte kousky a vmačkávejte je do formiček ve tvaru ořechových skořápek. Těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každém ořechu měl zůstat důlek na náplň. Pečte při 200 °C 8–10 minut tak, aby těsto jen získalo barvu.
Na náplň uvařte pudink podle návodu a po vychladnutí ho vyšlehejte s máslem a cukrem.
Další recepty najdete na www.apetitonline.cz