Co se skrývá v krabici?

Doba přípravy: 30 minut, plus hodina na odležení, pečení 8–10 minut, slepování 20 minut

Počet porcí: 50 ořechů

Ingredience:
    •    180 g moučkového cukru
    •    20 g kakaa holandského typu
    •    280 g másla
    •    360 g hladké mouky
    •    120 g mletých vlašských ořechů
    •    trocha citronové kůry na chuť

Na náplň
    •    ½ vanilkového pudinku
    •    250 ml mléka
    •    120 g másla
    •    120 g krupicového cukru

Příprava:
Z prvních šesti surovin vypracujte hladké těsto. Dejte ho aspoň na hodinu odpočívat do lednice. Pak odkrajujte kousky a vmačkávejte je do formiček ve tvaru ořechových skořápek. Těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každém ořechu měl zůstat důlek na náplň. Pečte při 200 °C 8–10 minut tak, aby těsto jen získalo barvu.
Na náplň uvařte pudink podle návodu a po vychladnutí ho vyšlehejte s máslem a cukrem.

Další recepty najdete na www.apetitonline.cz

Picture_8

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24