Božsky svůdná pavlova s kiwi a mučenkou

Budete potřebovat:

6 bílků
1 ½ hrnku cukru
1 lžíci kukuřičného škrobu
1 lžičku vinného octa
1 lžičku vanilkovéesence
300 ml smetany na šlehání
1 lžičku moučkového cukru
4 kiwi, oloupané a nakrájené na plátky
2 mučenky, přepůlené

Troubu si předehřejte na 120 stupňů. Plech vyložte papírem na pečení a udělejte na něm kruh o průměru 22 cm. Vytáhněte elektrický šlehač a vyšlehejte bílky takřka dotuha. Přidejte cukr a šlehejte, dokud se nerozpustí. Přidejte kukuřičný škrob, ocet a vanilku a ještě prošlehejte. Pomocí lžíce přendejte směs do vyznačeného kruhu. Širokým nožem vytvarujte z bílků kruh s vysokým okrajem.

Dejte do trouby a pečte hodinu a čtvrt, pavlova by měla být pevná. Nechte ji vychladnout v troubě s pootevřenými dvířky. Smetanu a moučkový cukr vyšlehejte do šlehačky. Pavlovu přendejte na talíř, nahoru navrstvěte sladkou šlehačku a nakonec dozdobte mučenkou a plátky kiwi.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24