Bloody Mary ceviche

Ingredience:

  • 300 g čerstvého lososa (případně halibuta nebo jakékoli bělomasé ryby)
  • šťávu ze 2 citronů nebo limetek
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 červenou papriku
  • 1 avokádo
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 červenou cibuli
  • 300 ml tomatového džusu
  • 100 ml vodky
  • tabasco
  • worchesterskou omáčku
  • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Pokrájejte rybu na drobné kostičky a půl hodiny marinujte v citronové nebo limetkové šťávě. Maso by mělo na povrchu zmatnět.
2. Mezitím pokrájejte na kostky papriku, avokádo, cibuli i řapíkatý celer (pár lístků si nechte stranou na ozdobu). Kousky cibule propláchněte vlažnou vodou – odstraníte tak štiplavou chuť.
3. Lososa vyjměte a citronovou šťávu promíchejte s trochou oleje, solí, pepřem a zeleninou.
4. Připravte si Bloody Mary: smíchejte tomatový džus s vodkou a podle chuti přidejte tabasco i worchesterskou omáčku. Promíchejte s lososem a podávejte v koktejlové nebo v jakékoli skleněné či porcelánové misce. Ozdobte řapíkatým celerem; jako příloha je nejlepší ohřátá tortilla.

Improvizujte!
Na ceviche [čti seviče] se hodí jakákoli ryba s jemným bílým masem – šťáva z citrusů do něj líp pronikne. Vhodné jsou i ústřice nebo mušle, třeba srdcovky. Je tu jen jediná podmínka: ryba nebo mořské plody musí být naprosto čerstvé!

Jak dlouho?

  • Doba přípravy: 20 minut
  • Marinování: 30 minut
  • Počet porcí: 4

Časopis ELLE

Listopadové vydání tištěné ELLE 11/24