Blafujte v kuchyni – voňavé marocké kuře s kuskusem

Úžasný recept pro ty, které se v kuchyni necítí jako doma. Zvládnete ho bez stresu a během chvilky. Vy že neumíte vařit? Nikdo vám to už neuvěří.

Pro 4 osoby budete potřebovat:
4 čajové lžičky harissy
12 sušených meruněk rozkrojených napůl
300 ml horkého kuřecího vývaru
300 g kuskusu
4 upečená kuřecí stehna
4 jarní cibulky rozkrájené na plátky
hrst velkých zelených oliv
4 polévkové lžíce olivového oleje
šťáva z půlky citronu
hrst oliv
oloupaných a opražených mandlí
hrst nakrájeného koriandru
100 g pomerančové kůry
150 g přírodního jogurtu
trochu máty

Smíchejte harissu, meruňky a kuskus, zalijte horkým vývarem, přiklopte pokličkou a nechte 5 minut stát. Mezitím oberte z kuřecích stehen maso a pokrájejte ho na kousky. Hotový kuskus trochu rozmíchejte vidličkou a přidejte do něj kuře, cibulku, olivy, olivový olej, šťávu z citronu, mandle a koriandr. Dochuťte solí a pepřem. Pokud nechcete servírovat hned, dejte směs do ledničky. Před podáváním jen přidejte jogurt a pomerančovou kůru. Podávejte v malých miskách posypané mátou a nezapomeňte, že marocké kuře se jí rukama.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24