Ingredience:
- 125 g mascarpone
- 200 ml smetany ke šlehání
- 20 velkých listů čerstvé bazalky
- 5 lžic krystalového cukru
- 125 g malin
- 8 podlouhlých cukrářských piškotů
Příprava jídla
V hmoždíři rozmělněte paličkou bazalkové lístky s cukrem. Jde to i v normální misce třeba pomocí malé naběračky. Nepoužívejte mixér, protože by bazalka vybledla. V míse promíchejte mascarpone, smetanu a tři a půl lžíce bazalkového cukru a vyšlehejte na jemný krém. Do pohárů dejte maliny (hrst si jich odložte), posypte polovinou zbylého bazalkového cukru, navršte krém, ozdobte odloženými malinami a zbylým cukrem. Podávejte vychlazené s piškoty, a to nejpozději do hodiny.
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 20 minut
- Chlazení: 30 minut
- Počet porcí: 4