Bazalkové pohlazení s malinami

Ingredience:

  • 125 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 20 velkých listů čerstvé bazalky
  • 5 lžic krystalového cukru
  • 125 g malin
  • 8 podlouhlých cukrářských piškotů

Příprava jídla

V hmoždíři rozmělněte paličkou bazalkové lístky s cukrem. Jde to i v normální misce třeba pomocí malé naběračky. Nepo­užívejte mixér, protože by bazalka vybledla. V míse promíchejte mascarpone, smetanu a tři a půl lžíce bazalkového cukru a vyšlehejte na jemný krém. Do pohárů dejte maliny (hrst si jich odložte), posypte polovinou zbylého bazalkového cukru, navršte krém, ozdobte odloženými malinami a zbylým cukrem. Podávejte vychlazené s piškoty, a to nejpozději do hodiny.

Jak dlouho?

  • Doba přípravy: 20 minut
  • Chlazení: 30 minut
  • Počet porcí: 4


Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24